Български модел засне целувка с Гал Гадот

Моделът от Петрич на снимачната площадка.

Първият нашенец, сниман от Брус Уебър

Георги Николов е бил дубльор на Райън Рейнолдс в екшън

Млад българин разбива стереотипа, че фешън индустрията е предимно за жени. За Георги Николов моделството и актьорството са сбъдната мечта. Срамежлив и притеснителен като малък, днес той гради успешна кариера у нас и в чужбина. 28-годишният мъж от Петрич участва във фотосесия на световноизвестен фотограф и дублира Райън Рейнолдс в хитова американска кинопродукция.

Средното си образование получава от Езиковата гимназия в Благоевград, след което заминава за Англия, където завършва театър с танци. “Бях много притеснително момче и това ме провокира да избера да се занимавам с нещо, с което да представям себе си пред други хора”, разказва пред “Труд” младият мъж. Първите няколко месеца в чужда страна без близки и познати са трудни за него и се колебае дали да се върне у нас. Решен да избяга от зоната си на комфорт и да сбъдне мечтата си, той остава там, като след обучението си работи около година и изкарва стаж, но разбира, че Англия не е неговото място и се прибира в родината си.

Професионалният му път започва като модел в една от най-големите модни агенции в България, впоследствие преминава стаж в киноцентър Бояна, което му отваря път към работата пред камера като актьор. Днес актьорството и моделството за него вървят паралелно и му доставят еднакво удоволствие. Първият филм, в който взима участие, е късометражен, като прохождащ актьор, той успява да научи много за работния процес.

Най-голямото му постижение в киното се случва преди 4 години, когато участва като дубльор на Райън Рейнолдс в екшъна “Criminal”: “Трябваше да убия един човек - каскадьор, което за мен беше уникално, защото винаги съм искал да се занимавам с каскади, а това на по-късен етап ми се удаде като възможност”. Снима сцена и с “Жената чудо” - Гал Гадот: “Трябваше да изглежда, че се целуваме, но реално не се. Беше много мила, по това време дори на нея английският малко й куцаше и се подкрепяхме взаимно”, разказва талантливият българин.

В момента той се снима като дубльор на главния актьор в трета и четвърта част на американска продукция - любовна драма, в която участие взима и Стивън Мойър, познат с ролята си в сериала “Истинска кръв”. Премиерата на филма е под въпрос заради пандемията от коронавирус: “Ако всичко е наред, през следващата година трябва да излезе едната част”.

Работният процес на снимачната площадка се променя много заради пандемията от коронавируса: “Навсякъде сме с маски, единствено докато снимаме самия кадър ги махаме, правят ни PCR тестове 3 пъти седмично, мерят ни температурата всеки ден и има глоби за нарушителите.” Затова и хората в индустрията ги е страх да правят планове и да обявяват бъдещи проекти”, обяснява Георги.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Taking time to coast, feeding my soul with salt water @kaliagenova caught me by the seaside

Публикация, споделена от George Nikolov (@george.nkv) на

Като модел той снима в различни реклами и фотосесии. Най-големият му успех във фешън индустрията се случва преди година в Маями, където става първият българин, снимал с Брус Уебър: “За мен той е в топ 3 фотографите в света, работил е с всякакви хора в сферата на шоубизнеса, снима световни кампании на “Calvin Klein”, корици за “Vogue”, известни личности като Дженифър Лопес, актриси, модели”. Снимките излизат онлайн и в печатна форма в списание “Holiday Magazine”.

На въпрос как определя себе си - повече като актьор или модел, той отговаря, че работата в сферата на изкуството му носи удоволствие: “Планирам да продължа да се развивам като актьор и модел, тъй като чисто професионално и финансово това ми позволява да се издържам от тези професии и същевременно да съм в един бранш”. Най-голямата мечта на младия мъж е да има главна роля в чуждестранна продукция.

Пътешествия
Работи 6 месеца в Кейптаун

Покрай работата си Георги Николов е бил в Истанбул, Гърция, Германия, Италия, Маями, Кейптаун, Пекин. Едно от любимите му места е столицата на Южна Африка, където прекарва шест месеца и натрупва ценен опит - преминава през обучение за каскадьор и участва като такъв в две реклами, работи като кастинг директор в агенция.

В Маями пък прекарва две седмици, там интересът към него много е голям и времето му е запълнено с работа: “Оказа се, че пазарът там търси лица именно като мен, всеки ден бях на различни интервюта с фотографи и снимах”.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Ragazzi e Ragazze di Capri,” No.385, the Spring/Summer 2020, shot by the one and only @bruce_weber for @holidaymagazine

Публикация, споделена от George Nikolov (@george.nkv) на

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Another one for “Ragazzi e Ragazze di Capri,” No.385, the Spring/Summer 2020, @holidaymagazine shot by @bruce_weber

Публикация, споделена от George Nikolov (@george.nkv) на

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sometimes it’s only in the ecstasy of unrepressed movement that we may enter the stillness of our authentic selves. the lovely @sofia_brunet

Публикация, споделена от George Nikolov (@george.nkv) на

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Vita è Bella @iv._and

Публикация, споделена от George Nikolov (@george.nkv) на

Коментари

Задължително поле