Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Сърбия потвърди първата доставка на руския ЗРК „Панцир С1“

Японският император загрижен от разпространението на коронавируса

Българско Шардоне се нареди сред най-добрите

„Вила Ямбол“ донесе единствените две отличия

Шардоне на „Вила Ямбол“ спечели златен медал, а тяхното Каберне Совиньон – сребърен на престижния винен конкурс Sakura Awards – Japan Women’s Wine Awards 2019, съобщиха от родната винарна. Това са единствените отличия за български вина в рамките на състезанието. И двете се произвеждат от „Вила Ямбол“ от собствени лозови масиви. „Изключително щастливи сме, че нашата едноименна серия за пореден път бе забелязана и високо оценена на международен конкурс. Защитаваме имиджа на България като производител на пазар като японския, който е безкомпромисен по отношение на качеството. Надяваме се съвсем скоро така, както България е позната с киселото мляко там, да популяризираме и българското вино.“, коментира изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов.

В шестото издание на Sakura Awards участваха 4326 проби на вина от 34 държави, сред които ключови производители от Аржентина, Австралия, Чили, Германия, Испания, Южна Африка, Нова Зеландия и други. Любопитна подробност е, че оценяващите комиси и на конкурса се състоят единствено от дами – 530 професионалисти във винената индустрия. Основателката на конкурса г-жа Юми Танабе има 40-годишен опит и е сред най-влиятелните фигури на японската винена сцена. Пред изданието Wine Spectator тя коментира как се е вдъхновила за идеята в конкурса оценяващите да са само жени. „Когато стартирах състезанието в японските ресторанти сомелиерите бяха основно мъже. Те решаваха кои вина да влязат във винените листи. Дори вносителите и мениджърите покупки бяха от силния пол – те пък подбираха кои вина да се внасят. А ако погледнем потреблението, дамите са тези, които пият вино, купуват и харесват виното повече от мъжете в Япония. Затова реших да фокусирам усилията си върху жените и да продавам вино според техните предпочитания и вкусове.“

 

С най-много наградени вина тази година са Франция и Италия. Медалите на „Вила Ямбол“ са поредното признание за високото качество на продуктите на родния производител. Награденото със златен медал вино Villa Yambol Шардоне е с златистозелен цвят, с нежен аромат с нюанси на жълти плодове, нотка цитрус и ванилия. Журито е оценило високо неговия хармоничен вкус със сочна дължина и свеж финал.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.