Бяла тишина

За луксозния интериор на кабриолета Bentley Continental GT са използвани кожи от 9 крави и 10 квадратни метра дървесина

20-4-6kol

В суровата зима Bentley сваля покрива, за да покаже четириместното купе Continental GT като кабриолет за следващия летен сезон. Ултралуксът под открито небе има своята цена, чието цифрово измерение в случая надхвърля 200 000 евро. Срещу подобна сума купувачите получават безпардонно помпозен открит автомобил, обзаведен с кожата на 9 крави и фурнири, изработени от 10 квадратни метра първокачествен дървен материал.

20-6-6kol

Под огромния преден капак е инсталиран 6,0-литров турбо двигател W12 – истински „гигант“ от изчезващ вид в модерната автоиндустрия. Чудовищният мотор разгръща с охота потенциала си в съпровод с респектиращ рев. Агрегатът изпраща към четирите колела силата на 635 коня и въртящ момент 900 Нм през 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител.

20-3-6kol

Електрониката и водачът определят как този огромен ресурс да се разпредели между предния и задния мост в зависимост от пътните условия и избрания режим на шофиране. Окачването е въздушно с три камери и адаптивно регулиране. Система за електромеханично стабилизиране на каросерията намалява накланянето при бързо движение в завои.

20-7-6kol

Мощността на двигателя е предостатъчна, за да превърне тежащия 2,4 тона кабриолет в чистокръвен спортен автомобил. Спринтът от място до 100 км/ч отнема 3,8 секунди, а максималната скорост е 333 км/ч. Bentley дава среден разход на гориво 14 л/100 км по новия цикъл на измерване WLTP, при който стойностите би трябвало да се доближават максимално до реалността.

20-2-6kol

Купувачите в този сегмент едва ли се вълнуват толкова от консумацията на бензин, колкото от безкомпромисния лукс, който търсят. Новият модел Continental GT им го предоставя в изобилие, като комбинира традиционните материали кожа и дърво с най-модерните технологии.

20-1-6kol

Това важи и за мекия покрив, който е толкова добре изолиран, че намалява шума с 3 децибела в сравнение с предишния модел. Механизмът за автоматично отваряне и затваряне на покрива функционира и по време на движение със скорост до 50 км/ч. Самият процес отнема 19 секунди, за които кабриото се превръща в купе или обратно.

20-5-6kol

Дори при хладно време и свален покрив пътуващите трудно ще настинат, тъй като разполагат с отопление на волана, на седалките, на подлакътниците и мощна климатична инсталация, която обдухва и подглавниците на нивото на врата. Bentley гарантира, че и в студено време може да се шофира под открито небе.

bentley%20continental%20gt%20convertible%2045

Любителите на силния звук получават серийно аудиосистема с 10 тонколони и обща мощност 650 вата, а опционално се предлага още по-сериозна уредба от Bang&Olufsen. Купувачите имат възможност да моделират автомобила по свой вкус, като избират между 17 екстериорни цвята, 9 цвята за покрива, 15 вида интериорни настилки, 8 дървени фурнира и 15 вида кожа.

bentley%20continental%20gt%20convertible%2044

Големият цветен сензорен дисплей на централната конзола е разположен върху въртящ се панел с три лица – останалите две са изчистен дървен фурнир или три аналогови уреда – часовник, термометър и компас. Водачът преценява кое от трите лица на панела да има в зрителното си поле.

bentley%20continental%20gt%20convertible%2043

Коментари

Задължително поле