На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Валентин Златев: Потвърдих пред прокуратурата изказването си, че над Марешки има политически чадър "Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще поиска да стане президент"

„Звездата на г-н Марешки изгрява много странно през 2011-2012 г. при финансовия министър Дянков. Аз не твърдя нищо по този повод, но от този момент досега няма нито една приключила финансова ревизия, нито приключила проверка на митниците и нито един акт. А има започнали много.“ Това заяви на излизане от Софийската градска прокуратура Валентин Златев, шеф на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на „Лукойл България“. Той бе призован да се яви във връзка със сигнал на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки. Политикът се оплака от изявление на Златев, че над Марешки има политически чадър.

Златев остана в прокуратурата около 20 минути.

По думите на Златев Веселин Марешки не е негов проблем, а на българското общество. Защото горивата са най-скъпо облаганите с данъци стоки. Златев каза, че е направил лична оценка за това, че над Марешки е разпъван чадър, и подчерта, че пред прокурорите той е потвърдил изказването си.

„В крайна сметка държавата е тази, която трябва да каже събират ли се данъците, как се разпределя бюджетът след това или на някого се позволяват непонятни отстъпки. Българската държава бори ли се със сивата икономика или се слива с нея? Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще иска да стане президент“, заяви Златев.

Утре асоциацията, която той оглавява, ще внесе жалба в КЗК заради информация, с която разполага за двете фирми на Марешки за горива. „Едната е на 1,8 млн. загуба, другата – на 13,3 млн. Това е чист класически дъмпинг и аз ще поискам КЗК да се произнесе.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Руската рафинерия край Бургас продава дизела, без данъци (акциз и ДДС), на средна цена на дребно от 0,531 евро, която е по-висока от тази в Австрия – 0,465 евро, Великобритания – 0,489 евро, Швеция – 0,494 евро, Германия – 0,530 евро. Това, обаче, няма никакво връзка с факта, че съпругът на г-жа Корнелия Нинова е на заплата при Валентин Златев, който пък играе карти с г-н Премиера.

  2. Направете тогава хляба 2 лева.Ненаситни и алчни.Повдига ми се от вас.

  3. Когато видим на живо по някой канал как работят измерителните уреди към НАП и Фин. министерство на „Луковото Масло“ на вход и изход тогава може да се обаждаш. Не може да се изявяваш като държава в държавата и да нямаш и ти протекция , от кого ли ?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.