Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Валентин Златев: Потвърдих пред прокуратурата изказването си, че над Марешки има политически чадър "Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще поиска да стане президент"

Валентин Златев пристига в Софийска градска прокуратура. Снимка: Цветан Томчев

“Звездата на г-н Марешки изгрява много странно през 2011-2012 г. при финансовия министър Дянков. Аз не твърдя нищо по този повод, но от този момент досега няма нито една приключила финансова ревизия, нито приключила проверка на митниците и нито един акт. А има започнали много.” Това заяви на излизане от Софийската градска прокуратура Валентин Златев, шеф на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на “Лукойл България”. Той бе призован да се яви във връзка със сигнал на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки. Политикът се оплака от изявление на Златев, че над Марешки има политически чадър.

Златев остана в прокуратурата около 20 минути.

По думите на Златев Веселин Марешки не е негов проблем, а на българското общество. Защото горивата са най-скъпо облаганите с данъци стоки. Златев каза, че е направил лична оценка за това, че над Марешки е разпъван чадър, и подчерта, че пред прокурорите той е потвърдил изказването си.

“В крайна сметка държавата е тази, която трябва да каже събират ли се данъците, как се разпределя бюджетът след това или на някого се позволяват непонятни отстъпки. Българската държава бори ли се със сивата икономика или се слива с нея? Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще иска да стане президент”, заяви Златев.

Утре асоциацията, която той оглавява, ще внесе жалба в КЗК заради информация, с която разполага за двете фирми на Марешки за горива. “Едната е на 1,8 млн. загуба, другата – на 13,3 млн. Това е чист класически дъмпинг и аз ще поискам КЗК да се произнесе.”

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Руската рафинерия край Бургас продава дизела, без данъци (акциз и ДДС), на средна цена на дребно от 0,531 евро, която е по-висока от тази в Австрия – 0,465 евро, Великобритания – 0,489 евро, Швеция – 0,494 евро, Германия – 0,530 евро. Това, обаче, няма никакво връзка с факта, че съпругът на г-жа Корнелия Нинова е на заплата при Валентин Златев, който пък играе карти с г-н Премиера.

  2. Направете тогава хляба 2 лева.Ненаситни и алчни.Повдига ми се от вас.

  3. Когато видим на живо по някой канал как работят измерителните уреди към НАП и Фин. министерство на “Луковото Масло” на вход и изход тогава може да се обаждаш. Не може да се изявяваш като държава в държавата и да нямаш и ти протекция , от кого ли ?

Отговорете