Валентин Златев: Потвърдих пред прокуратурата изказването си, че над Марешки има политически чадър

"Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще поиска да стане президент"

"Звездата на г-н Марешки изгрява много странно през 2011-2012 г. при финансовия министър Дянков. Аз не твърдя нищо по този повод, но от този момент досега няма нито една приключила финансова ревизия, нито приключила проверка на митниците и нито един акт. А има започнали много." Това заяви на излизане от Софийската градска прокуратура Валентин Златев, шеф на Българската петролна и газова асоциация и генерален директор на "Лукойл България". Той бе призован да се яви във връзка със сигнал на зам.-председателя на парламента Веселин Марешки. Политикът се оплака от изявление на Златев, че над Марешки има политически чадър.

Златев остана в прокуратурата около 20 минути.

По думите на Златев Веселин Марешки не е негов проблем, а на българското общество. Защото горивата са най-скъпо облаганите с данъци стоки. Златев каза, че е направил лична оценка за това, че над Марешки е разпъван чадър, и подчерта, че пред прокурорите той е потвърдил изказването си.

"В крайна сметка държавата е тази, която трябва да каже събират ли се данъците, как се разпределя бюджетът след това или на някого се позволяват непонятни отстъпки. Българската държава бори ли се със сивата икономика или се слива с нея? Утре някой ще направи хляба 10 стотинки и ще иска да стане президент", заяви Златев.

Утре асоциацията, която той оглавява, ще внесе жалба в КЗК заради информация, с която разполага за двете фирми на Марешки за горива. "Едната е на 1,8 млн. загуба, другата - на 13,3 млн. Това е чист класически дъмпинг и аз ще поискам КЗК да се произнесе."

Коментари

Задължително поле