На 20 февруари 2019 да почерпят

Кирил Домусчиев купил Нова телевизия Това съобщи сайтът Топновини, позовавайки се на неофициална информация

Унгария с нова кампания срещу миграцията Акцията е под мотото „Вие също имате правото да знаете какво ви готви Брюксел!”

Карл Лагерфелд починал от рак на панкреаса Модният свят скърби за легендарния дизайнер

„Фейсбук“ и „Туитър“ срещу изборните измами в Европа

Лавина затрупа скиори в Швейцария

Правят аутопсия на Шабан Шаулич Има неяснота около смъртта му

Парламентът пред политически колапс От БСП искат рестарт с ново Народно събрание

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 февруари 2019

Икономът на Ким пратен във Виетнам Подготвя срещата САЩ-КНДР

Четирима ранени при нападение с нож в Марсилия

Над 700 аптеки в страната няма да работят утре в знак на протест

Затварят за ремонт улица „6-и септември“

Двама кредитори искат фалит на „Евроманган“ Работници настояват за прекратяване на концесията на неработещата мина

Пишат нов вариант на „бонус-малус“ Шефът на КФН Карина Караиванова отива в ЕБВР

Валентин Радев: Tрябва да противодействаме на корупцията с всички средства

Вътрешният министър и главният секретар на МВР участваха в Заседание на Областния обществен съвет за противодействие на корупцията и организираната престъпност, което се провежда в Перник, съобщиха от МВР. На заседанието, чиито домакин е областната управа в Перник, присъстваха представители на областните управи и ОДМВР-В.Търново, Монтана, Габрово, Пловдив, председателят на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев, ръководители на всички държавни структури от Пернишка област.

Министър Радев припомни, че в доклада на Европейската комисия за напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка Министерството на вътрешните работи е посочено като „вдъхновяващ пример за борба с корупцията“ и отдаде заслуженото на дейността, извършвана от дирекциите „Вътрешна сигурност“ и „Инспекторат“ в това направление.

Вътрешният министър изрази убеденост, че всички присъстващи на форума споделят мнението, че трябва да се противодейства на корупцията с всички средства и че това се отнася до всички държавни структури. По думите му доверието започва от личния пример и в този смисъл заяви категорично, че битката с корупцията е изначално спечелена, защото честните хора в нашето общество са мнозинство.

Той посочи, че България стои много добре в качеството си на Председател на Съвета на ЕС включително и по линия на борбата с корупцията по високите етажи. Министерството на вътрешните работи притежава сериозен институционален капацитет за противодействие на корупцията като негативно обществено явление, заяви в изказването си главен комисар Младен Маринов.

Той представи основните стъпки, предприети от ведомството в това направление – идентифициране на секторите с повишен корупционен риск, набелязване на специфични мерки, в т.ч. и засилено наблюдение и контрол. В областта на превенцията на корупцията МВР съсредоточава своите усилия към специфичните й форми в различните сфери на проявление.

Усилията са насочени и към провеждане на различни действия за установяване и проследяване на капитали, движимо и недвижимо имущество, придобито от извършването на корупционни престъпления. Той припомни, че през април тази година министър Радев утвърди Антикорупционен план на МВР за 2018 г., който се базира на приети методически указания за изпълнение на планираните антикорупционни дейности и тяхното отчитане чрез система от индикатори.

В плана са включени мерки за неутрализиране на корупционните рискове в следните направления: управление, разпореждане или разходване на бюджетни средства и активи, включително обществени поръчки; извършване на контролни дейности; предоставяне на административни услуги, концесии, издаване на лицензи и разрешения, регистрационни режими; празноти в закони и неясна нормативна уредба, които са предпоставка за противоречиво тълкуване и/или прилагане.

Като израз на благодарност за постигнатото отлично взаимодействие с местната власт, министър Валентин Радев връчи плакет на МВР на областния управител на Перник Соколова и на кмета на града Церовска.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.