Васил Велев: Искаме партиите да ни чуят за приоритетите на бизнеса

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев

Днес имаме среща с ДПС, на 1 март имаме с БСП, предстои да уточним дата с Обединените патриоти. Срещите с петте политически сили, които социолозите твърдо посочват като сигурни в следващото НС, са по наша инициатива. Целта ни е да се извлече максимална полза за обществото чрез оптимизиране на икономическите платформи. Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред БНТ.

По думите на Велев работодателите са твърдо против извънредни парламентарни избори, защото така се повишава полезното действие на държавата. Ако всяка година, НС не работи по 6 месеца, това е притеснително.

Приоритетите са свързани с осигуряване на работна сила за икономиката, реформа в образованието, за по-малко намеса на държавата в бизнеса. Има редица системи извън икономиката, по които имаме позиция - здравеопазване, култура, спорт, но безспорно силата ни е в сектора на икономиката.

Позицията ни е, че имаме добър данъчен модел, призоваваме за ускоряване на процеса по приемане в еврозоната, заявява Велев.

Велев отчете сериозен недостиг на кадри за машиностроенето, електротехниката и електрониката, IT специалисти.

Коментари

Задължително поле