ВАС реши: Няма злоупотреба с лични данни от Борислав Цеков и Петър Кичашки

Комисията за защита на личните данни е осъдена да заплати общо 5000 лв. 

Институт за модерна политика

С решение № 12699 от 2020 г. Върховният административен съд (ВАС) отмени като незаконно решението на Комисията за защита на личните данни, с което пред няколко години на д-р Борислав Цеков и Петър Кичашки бяха наложени административни глоби (вж. факсимиле от решението). 

На лъжата и клеветата беше "строшен зъбът". През 2016-2017 г. соросоидите и техните медии се опитаха да атакуват Борислав Цеков и Петър Кичашки с неверни твърдения, че били "злоупотребили с лични данни" при участието им с инициативен комитет в националния референдум през 2016 г. Понеже, за тяхно съжаление, няма за какво да се хванат - Цеков и Кичашки не са участвали нито в приватизационни грабежи, нито в корупционни схеми – си съчиниха този термин "злоупотреба с лични данни" и се опитаха да им го припишат. 

Атакуваха ги, защото, както е известно, те са едни от най-последователните публични критици и опоненти на соросовите политики, глобализма и джендър-идеологията. Изсипаха по техен адрес много лъжи и клеветнически твърдения. Затова те потърсиха правата си в съда и в крайна сметка тези лъжи и клевети бяха разобличени с цитираното решение на ВАС № 12699 от 2020 г.

Глобите са отменени като незаконосъобразни. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Комисията е осъдена да заплати общо 5000 лв. „За нас случаят беше приключен още миналата година през октомври, когато излезе решението на ВАС. Но в един сайт - "Маргиналия", снощи се появи на челно място тяхна очевидно стара публикация отпреди две години, но с днешна дата. С нея се създава лъжливото и клеветническо внушение, че двамата с Кичашки сме били "осъдени". 

Старата клевета на нов глас. Същата невярна публикация моментално и безкритично беше преписана в онлайн версията на "24 часа". Оттук насетне ще даваме на съд всички публикации и изказвания, които тиражират лъжата, че сме злоупотребили с лични данни. Нулева толерантност към лъжите и клеветите", подчерта пред „Труд“ основателят на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков. 

Коментари

Задължително поле