Вдигат небесния ресторант с тегло 6 тона

Уникалната атракция "Dinner in the sky" е вече на Морска гара във Варна, а заявките за звездното преживяване на 50 м височина в небето над Варненския залив са много.

Записват се младоженци, сватбари, компании за групови партита и туристи, посочи Иван Йотов, изпълнителен директор на "Dinner in the sky" за България. Небесният ресторант е за първи път във Варна и е част от програмата "Варна-Европейска младежка столица 2017".

Цялата платформа с посетители и персонал тежи 6 тона. Всеки ден до 16 август платформата с 22-ма клиенти ще бъде вдигана по пет пъти - четири за коктейли в небето и веднъж за вечеря. Звездното преживяване ще бъде прекъснато само при силен вятър и гръмотевици или ако някой от посетителите се почувства дискомфортно от височината.

Клиентите ще бъдат обслужвани от мастер шеф и сервитьори. Платформата е сертифицирана и обезопасена по всички немски стандарти и сигурността е гарантирана с 4-точков колан на седалката. Самата седалка има възможност за въртене на 360 градуса. За най-безстрашните се препоръчват места по краищата на масата, тъй като там гледката е най-уникална. Няма ограничения за възрастта на посетителите, но има условия те да са поне 150 см.

По време на коктейла или вечерята пушенето е забранено. Гурме майсторът предлага засукани блюда като трюфел от рикота с лифелизирани плодове, уакаме с пушена змиорка, телешко бон филе, мариновано в инфузия от кафе и др.

"Dinner in the sky" е любима атракция в Брюксел, Париж, Рим, Лас Вегас, Дубай и ЮАР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България