Вдигат 38% повече блокове в Търновско през първото тримесечие

Снимка: Архив

Жилищата в тях са нараснали близо девет пъти спрямо 2018 г., разгънатата площ – пет пъти

През първото тримесечие на тази година общинските администрации на територията на Великотърновска област са издали разрешителни за строеж на 24 жилищни сгради със 120 жилища и на 28 сгради с друго предназначение. Това сочат данните на Териториално бюро „Статистически изследвания – Велико Търново”.

Спрямо предходното тримесечие издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради се увеличават с 4.3%, а броят на жилищата в тях - с близо 52%. При издадените разрешителни за строеж на други сгради е регистрирано намаление на броя с около 17.6%.

В сравнение с първото тримесечие на 2018 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради в областта са повече с 20%, броят на жилищата в тях - с 243%. При другите видове сгради броят на издадените разрешителни за строеж намалява с 39%.

През първото тримесечие в региона е стартирал градежът на 18 жилищни сгради със 125 жилища и на 19 други сгради.

Спрямо предходното тримесечие броят на започнатите жилищни сгради се увеличава със 157%, докато жилищата в тях са по-малко с 20%.

В сравнение с първото тримесечие на 2018 г. започнатите нови жилищни сгради се увеличават с 38%, жилищата в тях - близо девет пъти, а разгънатата им застроена площ - пет пъти. При започнатите други видове сгради не се регистрира промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България