Веган целувки (Рецепта без яйца)

Веган културата придобива все по голяма популярност, а веган десертите още повече. В рецептата за веган целувки присъства голяма хитринка, която може да се използва в почти всички рецепти, включващи разбити на сняг белтъци. Въпросната практика можете да приложите при направата на ореховки, торта Павлова и т.н. Това е именно вегановият меренг от нахутена вода.

Със сигурност си заслужава да го изпробвате!

Необходими продукти:

  • Вода от нахут или боб – 1 ч.ч.
  • Захар – ¾ ч.ч.
  • Ванилия – 1 ч.л.

Изсипете течността от бобената култура в голяма купа. Разбийте я с миксер на висока скорост. Търсеният ефект е да се получат твърди връхчета както, когато разбивате белтъци на сняг. Приблизителното време за бъркане е около 12 минути. Към сместа прибавете захарта и ваниловия екстракт.

С помощта на лъжица или пош оформете целувките по ваш вкус. Важно е те да бъдат поставени върху хартия за печене. Пекат се около 1 ч. и 30/40 минути в предварително загрята фурна на максимум 130 ° С. Тайната на хрупкавата повърхност и меката вътрешност е в продължителното печене на ниска температура.

Когато са готови изключете фурната и отворете вратата. Трябва да оставите целувките да изсъхнат за 1 час, докато станат хрупкави. Необходимо е да се съхраняват на стайна температура до 5 дни в херметично пространство – буркан или кутия.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме