До 10 000 лв. ще струват на общините всеки километър път без винетка

Унищожиха невзривен боеприпас, открит край Ямбол

ВАР още от старта на идния сезон

Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

Стопанската академия е единственото българско висше училище със сертификат от Европейската комисия Той е за магистърска програма по митнически контрол

Президентът Радев: От правителството зависи въвеждането на еврото да бъде с икономическа и социална интеграция

Превозвачите връщат наети устройства за тола след три месеца Прекратяват контактите по-рано при промяна в собствеността на камиона или автобуса

Външно потвърди: Българско семейство е под карантина в хотел в Тенерифе, в контакт с тях сме

8 ученици от Кърджали се прибират по спешност от Италия заради коронавируса

Българска асоциация на заведенията опроверга Борис Бонев за незаконно строителство на „Витошка“

Никол Шерцингер във фатално черно

Варна влиза в онлайн платформа за българите в чужбина

Гърция издаде законодателен акт за преодоляване на коронавируса

Уайлдър иска реванш през лятото

5 години затвор получи швейцарец, обвинен в тероризъм и трафик на оръжие

Вежди Рашидов: Подписах заповед да съдим строителя за неустойка за Ларгото

Реагирал съм на случая с „Ларгото“ и съм го изпратил на съд още тогава, въпросите са към друг, заяви председателят на Комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов след разкритията на Елена Йончева, които тя кръсти аферата „Ало, Банов съм“.

Рашидов обясни, че е проверил през правна дирекция, че като се е върнал от лечението си от Германия, е подписал заповед да се заведе дело да се изплати неустойка за забавени срокове. Втора инстанция чакаме, обясни бившият министър на културата.

Рашидов напомни, че са минали европейски и всякакви одити относно обекта „Ларгото“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Подписал, ама след ревизионния доклад на АДФИ, който го задължава да го направи.

  2. Чакай бе,Вежди, защо хвърляш отново къчове? Преди колко години беше министър и си подписал заповед за неустойка? Защо се е забавила тя цели 3 години? И защо твоят заместник е искал тези пари да се опростят?

    1. Гошко, момче лошко! Не бъдете невежи, като кака ви Зелена Слончева. Когато инвеститора предяви иск за неустойки, изпълнителя винаги го отказва и затова искът отива в съда, а това винаги трае години. Защо го отказва? Защото инвеститора може да е завишил сумата неправомерно и ако ги плати безропотно парите той губи. За това той отказва и предпочита въпросът да се реши в съда, нещо което е напълно законно. Защото в съда се налага всичко да се презичислява и така той може да плати по-малко или нищо. Изпълнителя кандисва да плати веднага само в случая, че е убеден че вината е негова и искът е на много по-малка от дължимата сума. Т.е. ако искът е в негова полза, това което Йончева обвинява Банов. Щом, като не го е платил значи не е в негова полза, т.е. Йончева не е права! Толкова е просто!

  3. Чакайте бе другари,има съд. Е сега ще си видита Жаната какъв мошеник е .Най малкото ще пикае в тоалетната на Иванчева.Щото е куха лейка и слуша Корнелията.

  4. Това не е атака срещу ГЕРБ! Това е саморазправа на БСП с Българския Строителен Бизнес! Малко по малко комунягите разчистват терена за чужди играчи , най-вероятно руски строителни компании, които искат да изместят българските, не само у нас, но и в строежите изпълнявани от наши фирми на Балканите и в Е.С.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.