Венета Пенчева от Бургас: Д-р Емилова ми показа верен път към здравето

Програмата е зареждаща по уникален начин

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 45 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

От 14 години Венета прилага лечение с плодове, чай и мед. Преди това се лутала между натрупани килограми, болести и опити проба- грешка за излизане от ситуацията. Преди да потърси медицинския център, опитала да гладува сама за 10 дни. Резултат нямало.

Жената била потопена във всекидневен стрес и отговорности за собствена рекламна агенция в Бургас. Храненето й било безразборно, обездвижването- трайно, била постоянно отпаднала и с много силно сърцебиене, с високи нива на холестерол, болки в кръста и др. За снижаването му вземала медикаменти, но без ефект. Кръвното налягане “играело” и Венета си спомня как с непоносимо сърцебиене се добрала от офиса до близка аптека да й премерят кръвното. Било 145/110. Скоро след това жената гледала запис от фирмено празненство. Видът й с натрупани 80 кг я разплакал и стреснал дотолкова, че решила веднага да направи нещо за себе си.

Бързо станало ясно, че сама няма да се справи и през февруари 2004 г. потърсила д-р Емилова. Увереността и богатият опит на лекарката с десетки хиляди пациенти подсказали на Венета, че е на правилното място. Сега, от собствен опит, жената споделя, че проведена в края на зимата и началото на пролетта програмата има изключително действие. Прочиства токсините и зарежда организма със здраве и сили за цялата година. За по-продължително плодолечение тя винаги избира тези месеци. Прави го най-често в медицинския център, защото са осигурени отлични условия. Идвала е и с двете си дъщери, както и с много приятелки.

През първата година Венета направила два пъти по 20 дни гладуване с 10-дневно захранване. Килограмите й намалели до 58 и тя се чувствала щастлива и заредена с енергия. Сърцебиенето и бодежите в сърдечната област изчезнали, нямало ги вече и болките в кръста. Силно омазненият /като гъши/ черен дроб още след второто 20-дневно гладолечение се изчистил и заработил нормално. Благодарение на изпълняваните програми, несгодите на критическата възраст не създали на Венета притеснения. Тя нямала нито горещи вълни, нито изпотявания. Според д-р Емилова на това могат да се радват само жените, които гладуват периодично, хранят се здравословно и имат добра двигателна активност.

Менюто на Венета е установено от години. Сутрин пие вода с лимон, към 10 ч.- чай. На работа си носи смес от смлени ленено или конопено семе, чия, слънчогледови и тиквени семки и амарант. В чаша с няколко лъжици портокалов сок прибавя от семената и обядва. Раздава от пречистващия специалитет и на приятели. Вечерята задължително е постна.

На многото си приятели жената редовно прави и други полезни подаръци. От няколко години тя отглежда зеленчуци и плодове. Дядо й е потомствен градинар и вероятно обичта към земята е наследствена черта. Мястото е от 1 декар, но е побрало всичко необходимо за трапезата, като поне 300 кв. метра са царство на цветята. Имат и зайци, хранени без грам препарати и химия. Венета се шегува, че е захранила безброй бебета с тиквички и тикви от своето място. Много малчугани са опитвали и от заешкото.

Жената често раздава от богатата градинска продукция. Пише в социалните мрежи какъв разсад има, какво се е родило в изобилие според сезона, опакова в книжни пликове и подарява. Без усилие става сутрин в 5 ч., грижи се за дръвчетата и безброй видове зеленчуци и те дават богата реколта. Венета меси хляб с квас, който се комбинира чудесно с нейната домашна подправка. Прави я от изсушени според сезона зеленини. Започва със спанак и завършва с пащърнак, лук и чесън.

Приготвя и “Сладкото на мама Вени”, популярно във фейсбук заради лесната рецепта, изпълнявана с много любов. Набират се 4 кг смокини от дървото и се оставят за 12 ч., покрити с 2 кг кафява захар. В обичайните рецепти количеството на захарта е поне двойно. Слага се на огън, за да се разтопи захарта и се оставя за още 12 ч. Пак се вари, докато се обере пяната. За трети път сладкото почива за 12-24 ч., според времето на домакинята и ври до сгъстяване /около 10-15 мин./. Прибавят се ванилия, лимонтозу и докато сместа е гореща, се насипва в буркани, които остават обърнати до изстиване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве