„Виваком“ има най-бързата мрежа за 2017 г.

„Виваком“ има най-бързата мобилна мрежа в България за 2017 г. Това показва анализ на резултатите от спийдтеста на Ookla за първото и второто тримесечие на 2017 година, съобщиха от компанията. „Виваком“ отбелязва най-висок сравнителен резултат за цялата си мобилна мрежа в стотици хиляди тестовете, направени от потребители с приложението за измерване на скорости „Speedtest“ на Ookla в цялата страна. Телекомът постига и най-високата средна скорост за сваляне (download) за 4G мрежата.

Тестовете, измерващи скоростта на мобилните мрежи на операторите в различни точки на територията на България, са извършени по методологията на Ookla, в периода януари – юни 2017 година.

Speedtest на Ookla е услуга, която дава възможност на хората в реално време да тестват скоростта на интернет връзката, включително скоростта на сваляне и качване на информация в интернет. Това е най-популярният тест за измерване на скорост на интернет в света с повече от 6000 сървъра, покриващи цялото земно кълбо.

Пълните резултати от тестовете и повече информация за методологията на Спийдтест наградата могат да бъдат намерени на официалния уеб сайт на Ookla: https://www.speedtest.net/awards/bg/carrier/2017.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес