Виетнамски President за американските шофьори

Красивият дизайн на виетнамския SUV модел President се дължи на реномираното студио Pininfarina.

Vinfast пуска в Щатите луксозен SUV с двигател V8 

8-степенен автоматик и 4х4

Преди десет години на есенното изложение в Париж виетнамската компания Vinfast за първи път се афишира на европейска земя и заяви амбициите си да продава превозни средства в чужбина. През следващата година азиатският производител ще дебютира на американския пазар с лимитирана серия на луксозен SUV модел с гръмкото име President. Малко над 500 екземпляра е първоначалният тираж. С тази продукция ще се провери дали в потребителите в САЩ са склонни да купуват коли от държава, с която са имали тежък военен конфликт през 60-те години, отнел живота на близо 60 хиляди техни сънародници.

Виетнамският President е моторизиран точно по вкуса на американците. Под предния капак работи голям атмосферен двигател V8 с обем 6,2 л и мощност 420 конски сили от General Motors. Максималният въртящ момент от 624 Нм се предава с интелигентна система 4х4 към към всички колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7 секунди, а максималната скорост е почти 300 км/ч. Трансмисията е 8-степенен автоматик от ZF, който намира приложение и в най-луксозните европейски и американски автомобили. Германският производител на скоростни кутии построи свой производствен център за компоненти в рамките на завода на Vinfast във Виетнам.

Към момента Vinfast е единственият местен автомобилен производител в страната, в която закупи завода и мрежата на General Motors. Фирмата атакува националния и международния пазар с нови модели и агресивна кампания, за която е ангажиран футболният идол Дейвид Бекъм. Първите модели са лимузина и SUV, чиято модификация President предстои да бъде пусната в САЩ.

Коментари

Задължително поле