Вижте как биха изглеждали днес известните исторически личности

Смели и силни хора пишат световна история. Те записват името си в аналите на историята и оставят наследство, което се съхранява много векове след смъртта им. Свикнали сме да ги виждаме от страниците на учебниците в среда, отговаряща на тяхната епохата. Чудили ли сте се някога как би изглеждал например Хенри VIII или Наполеон Бонапарт днес?

Уилям Шекспир е смятан за най-великия англоговорящ писател и един от най-добрите драматурзи в света. Пиесите му все още се поставят по-често от всяко друго произведение.

Елизабет I, чието царуване бележи златната ера на Англия, никога не се е омъжвала и не е имала деца (според официалната версия), но е била интелигентна и начетена жена. В съвременния свят тя със сигурност би била силен лидер и най-вероятно ще бъде наречена феминистка.

Баща й Хенри VIII, крал на Англия през 16 век, който е запомнен повече с нещастните си шест съпруги, отколкото с резултатите от управлението си, пише добре и страда от хипохондрия. През третото хилядолетие той може да се превърне в таблоидна звезда и да пише книги под псевдоним.

Царицата на Египет Нефертити, чието име се превежда като „красавицата идва“, е една от най-красивите и могъщи жени в историята. Досега не се знае нищо за нейния произход и семейство, но тези промени в религиозната сфера на страната, започнали по време на управлението на съпруга й, все още се обсъждат в учебниците. След като ражда шест дъщери на фараона, кралицата мистериозно изчезва, без да оставя и помен от себе си.

Мария Антоанета, кралица на Франция, се омъжва на 14-годишна възраст за мъж, когото никога не е виждала или познавала (което всъщност често се случва по това време). На 37 години тя е екзекутирана със семейството си.

Жозефин Бохарне, светска лъвица, се омъжва за генерал Наполеон Бонапарт и по-късно става императрица на Франция. След 13 години Наполеон се развежда с нея, защото тя не може да му роди наследник. Но дори след това, тя е част от много европейски кралски домове благодарение на децата си.

Владимир Ленин, революционер и основател на СССР.

Наполеон Бонапарт, чиято личност все още не излиза от съзнанието на историците. Малко хора знаят, че след поражението при Ватерло Наполеон обмисля възможността да емигрира в САЩ. Британците обаче не му позволяват да премине морето и той завършва дните си на самотен остров в средата на Атлантическия океан.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл