Вижте как Макрон даде френско гражданство на малиеца, спасил висящо от балкон дете (ВИДЕО)

Млад мигрант от Мали, спасил 4-годишно момче, висящо от балкон на 4-ия етаж в Париж, като се изкачи по фасадата на сградата с голи ръце, ще получи френско гражданство, съобщи президентът Еманюел Макрон.

На Мамуду Гасама, който се срещна днес с президента Макрон, след като видео от спасителната му операция стана популярно в социалните медии, ще бъде предложено и място в пожарникарска бригада, добави френският държавен глава.

https://www.youtube.com/watch?v=zt6Nerktik8

Мигрантът бе наречен герой, след като за по-малко от минута се изкачи по фасадата на сградата до балкона от който висеше момчето, и го сграбчи, докато мъж се опитваше да задържи детето от съседния апартамент.

Гасама заяви пред BFMTV, че минавал наблизо, когато видял да се събира тълпа пред сграда. След това забелязал провесеното от балкона дете. „Не мислих, спасих го“, каза той. „Когато го взех в ръцете си, го попитах защо го е направил, но то не отговори“, добави 22-годишният мигрант.

Парижката пожарникарска служба заяви, че при пристигането на нейни служители момчето вече било спасено. „За щастие, на място беше човек – физически способен и с кураж, за да спаси детето“, заяви неин говорител пред АФП.

Родителите на момчето не били в дома си при спасяването му. Бащата е разпитан от полицията по подозрение, че оставил детето без надзор. Смята се, че майката по това време не е била в Париж, съобщават френски медии.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа