Жервтвите на стрелбата в Утрехт станаха три

„Росатом“: Ще построим АЕЦ „Белене“, но при изисквания, гарантиращи изгодата на Русия от реализацията на проекта

БДЖ съобщава за зачестяване на случаите на замеряния на влакове с камъни

Зонта клуб и болницата в Горна Оряховица организираха безплатни гинекологични прегледи Кампанията е по проекта "100 Х 100" здрави

Крадци на зайци ще се поправят с труд в полза на обществото

Обучават безработни за продавачи и застрахователи 8 лв. дневна стипендия, докато учат

Лекарства за кръвно могат да увеличат риска от внезапно спиране на сърцето

Министър Желязков: 4 милиарда лева е необходимият бюджет за реализацията на всички стратегически жп проекти у нас

Холандската полиция търси 37-годишен турчин за стрелбата в Утрехт (СНИМКА)

Георги Вергиев заема мястото на Славчо Велков в Народното събрание

Мария Габриел: 75% от младите хора в Европа не могат да различат фалшивите новини

НАТО призова Русия да върне Крим на Украйна

Полиция пази джамиите в Утрехт, нападателят стрелял по „чужденците“ в трамвая

Министър Вълчев: Основните задачи, които обсъждаме, са подобряването на материалната база и модернизирането на процеса на обучение

Девет пожара при чистене на треви гасиха в Търговищко, спасиха 56 дка гори

Вижте как хор в Конго пее „Притури се планината“ (ВИДЕО)

Хор в Конго пее българската народна песен „Притури се планината“. Запис от изпълнението е публикуван във фейсбук профила на инициативата Българовско шествие.

„България е навсякъде, където има поне един българин. От 20 години тя живее извън родината ни, а през последните 5 години, благодарение на нея, на 3-ти март българският флаг се вее високо в Демократична Република Конго. Прославя и заразява с магията на фолклора ни дори хората, които живеят на хиляди километри от нас. Да искат сами да учат стихове на Ботев и песни като „Притури се планината“ – в това се изразява силата на духа ни. Тя е Теодора Игнатова – почетен консул на България в ДР Конго“, обясняват от Българовско шествие кой е човекът, стоящ зад изпълнението.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

  1. Брех, как се разбуниха духовете на комплексираните ганьовци! Веднага да се почнат начинания за присъединяването на Конго редом с Македония, Западните покрайнини, Бесарабия и Албанските паланки! И за стръв- три самолета помощ от лютеница, цървули, домашна ракия и проститутки!

  2. Брех, как се разпени от злоба едно географско недоразумение! Понеже не знае риба ли е, рак ли е, във всичко намира повод да излива отрова срещу българското. Ето това е истински комплекс.

  3. В действителност аз исках да използвам това понятие за ,,географското недоразумение’’, но сметнах за ненужно, защото така или иначе прогнозираните 50 години за края на племето ви ще минат ей така, неусетно.И още нещо- всъщност използвам всеки повод да изливам лек да разредя поне малко мегаломанската отрова в промитите ви с години от псевдоисториците мозъци.Анладън мъ?

  4. Deliormanski – Там, гдето е текло, пак ще тече! – Това ще рече, че тук на Балканите сме били над 10 хил години, защото българите са тракийско племе и пак тук ще са. Разпиляването им по всички континенти е от край време, защото са поели мисията от атлантите да разнасят по света култура и цивилизация. Злобата ти се връща към теб, търси у себе си вината защо си нещастен и свиреп. Желая ти да се излекуваш. А българското ще продължава да се разнася по света и цялата Вселена, защото е Божествено!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.