Викнаха полиция в детска ясла заради записвачка в джоба на момченце

Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика скандал в детска ясла „Иглика“ във Варна, в който бе намесена и полицията.

На 17 май в 11 часа детегледачка открила предмета у малкия Виктор. Директорката алармирала общината, а оттам и полицията. Служители на Трето РУ отишли в яслата, прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка.

„Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки“, възмутена бе майката на Виктор – Мария Бадинова.

Пред „Труд“ тя обясни, че ден по-рано зашила устройството в панталона на сина си. Вечерта прослушала записа и чула, че го удрят, защото е станал от масата по време на обяда. Решила да повтори акцията, за да провери дали лошото отношение към детето й е прецедент или практика.

„Надявам се записът да даде основание на полицията да разследва истинските виновници“, каза Бадинова. Тя подаде и жалба в общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си.

„Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява“, коментира Анастасия Георгиева, шеф на общинската дирекция „Здравеопазване“, която отговаря за яслите.

Скандалът в „Иглика“ е втори за последния месец. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани дисциплинарно за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. Двете бяха уличени, че крещят на хлапетата, след като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън.

Полицейската проверка по случая с Виктор ще приключи до месец, уточниха от пресцентъра на ОД на МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (9)

 1. Ами гледайте си глезените дечурлига в къщи, като не искате да се научат на ред в градината. Затова наглостта взе връх над морала.

  1. Камери и по-добро обучение. В 21 век да се говори за бой е доста примитивно. При положение, че персоналът в страната ни масово е необучен и неподготвен и за всичко(вкл. некадърността си) се извиняват с МОН. Детцката градина подготвя децата за училище със елементарни знания и умения. А с бой, най-много да се стигне до някои нещастен случай като този с акушерката. Представете си да ви дойде детето осакатено защото някои като гаврош е решил, че не така а иначе трябва да сте си го възпитали и го е осакатил…ама без да иска.

 2. Камери, само камери в яслите ще ги оправят тези баби дето посягат на децата ни!

 3. Камери и в семействата! На примитивните и тъпи родители да им се налагат глоби и обучения.

 4. Евроатлантизъм до посиняване копилета ?

  1. Па по-добре от руски азиатизъм, блядь! 😉

   1. видял си ти руски азиятизъм, сенил

 5. Йордан Дамянов жал ми е за вас. Заравяте си главата като щраус в пясъка и детето ви ще страда много.. Имайте предвид, че дори да няма пряко насилие срещу вашето дете, да си СВИДЕТЕЛ на насилие е достатъчно травмиращо, особено на тази възраст. Всички родители в тази градина, които заставате срещу тази смела майка, която изкара истината на яве сте ПРЕДАТЕЛИ НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА. Мъчно ми е, защото вие не разбирате какво правите, а дечицата ви ще пратят жестока цена за вашето малодушие, заблуди и безучастност

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.