Виктор Орбан: Ако ЕНП бешe изключила Фидес, щеше да се превърне в партия с лява насоченост

Ако ЕНП бешe изключила Фидес от редиците си, щеше да се превърне в партия с лява насоченост, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, след като членството на партията му в европейската формация беше замразено.

Орбан уточни, че ЕНП и Фидес заедно са взели решението членството да бъде временно замразено. Основната причина за това е, че в момента политическата формация трябва да се съсредоточи върху предстоящите европейски избори. Унгарският премиер дори призна, че е помолил лидерите на ЕНП да преосмислят решението си преди вота.

По време на пресконференцията Орбан коментира кампанията в Унгария срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. "Никога не сме водили кампания срещу Юнкер", заяви унгарският премиер, което предизвика смях сред журналистите в залата. По думите му действията му не били насочени към председателя на ЕК, а са били с цел да информират народа.

"Няма да отстъпя от позицията си. Не искаме миграция. Искаме да продължим да защитаваме християнските ценности", заяви Орбан. Той добави, че Унгария е доказателство, че бежанската криза може да бъде спряна, стига ЕС да има желание за подобно нещо. Орбан заяви и че уважава италианския си колега, именно защото се бори успешно с този проблем.

Окончателната съдба на Фидес ще бъде решена след евроизборите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа