Турция може да закупи нови комплекси С-400 от Русия

Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Високотехнологично кореново лечение спасява зъбите

Клиника „Медикус Алфа“ в Пловдив продължава месеца на денталното и оралното здраве, в рамките на който предлага безплатни прегледи и пълен набор медицинско оборудване за извършване на ендодонтско лечение от най-висок клас. Сред тях е първата разработена в света система за триизмерна обработка на кореновите канали – SAF SYSTEM, както и ендодонтски микроскоп. Комбинацията от тези 2 технологии гарантира лечение с най-високо качество и прецизност, каквото се предлагат в малко лечебни заведения в страната.

Микроскопът увеличава работното поле на денталния лекар до двайсет пъти. Снабден е със собствено насочено осветление, позволяващо прецизна диагностика и обработка на кореновите канали и гарантиращо успех на последващото терапевтично или оперативно лечение, когато това се налага. Триизмерното запълване на кореновите канали от своя страна е най-важният аспект от лечението. Кореновият канал не е с кръгло сечение, а е много сложна и често разклонена система, която може да се пролекува качествено само с високотехнологични решения. Отдавна остарелите методи на запълване с паста дават противоречиви резултати и нерядко се налага прелекуване на зъба. Внедрените в денталния сектор на пловдивската клиника ендодонтски микроскоп и система SAF System позволяват пълно 3D оформяне на канала, при непрекъсната иригация и значимо подобряват качеството и успеваемостта и при най-тежките и комплицирани случаи.

Ендодонтско лечение означава лечение на кореновите канали. То се налага най-често при възпаление на нерва на зъба (пулпит) и когато инфекцията излезе извън кореновия канал (кисти, периодонтити). Обикновено тези заболявания възникват като усложнения на зъбните кариеси, които формират 90% от патологията на зъба. Заради влошена профилактика много българи достигат до зъболечение именно при тези напреднали форми на заболяването. За да е успешно лечението, това сложно ендодонтско пространство трябва да бъде изцяло „овладяно“, т.е. да се открият всички коренови канали (нерядко 5-6 и повече на зъб), да се почистят триизмерно и да се запълнят херметически. Ако остане неоткрит и не добре обработен канал възникват усложнения – зъбни грануломи и кисти, водещи до големи деструктивни процеси в челюстите и до загуба на зъбите. Целта на денталния лекар е зъбът да се запази, излекува и да продължи да изпълнява функциите си.

Съвременната апаратура, модерните методики и техники на работа и мултидисциплинарната болнична среда, в която се намира денталният сектор, позволяват на екипа да решава медицински казуси с изключително висока сложност, твърдят от клиника „Медикус Алфа“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.