Вицепрезидентът на САЩ: Търговските действия срещу Китай няма да спрат, докато Пекин не промени поведението си

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви на форума на АТИС, че Вашингтон няма да спре с търговските си действия срещу Китай, докато Пекин не промени търговската си политика, предаде Ройтерс.

"Предприехме решителни мерки срещу дисбалансите ни с Китай", каза той. "Облагаме китайските стоки с мита за 250 милиарда долара и бихме могли да увеличим тази стойност над два пъти", заяви Пенс, който представлява Вашингтон на форума. "САЩ няма да сменят курса, докато Китай не промени методите си", добави той.

Според медийни съобщения в кулоарите на бизнес форум в рамките на срещата на АТИС Пенс се е срещнал с тайванския пратеник на срещата на АТИС Морис Чан. Информацията по-конкретно беше съобщена от журналист, който отразява форума на АТИС и който придружава Пенс, но повече подробности няма.

Макар и в огромното си мнозинство страните от АТИС да не признават Тайван дипломатически, организацията все пак позволява на острова да участва като отделно икономическо, а не политическо образувание.

САЩ нямат официални отношения с Тайван, но са правно обвързани да осигуряват на острова средства за отбрана и се явяват неговият най-голям поддръжник в международен план.

Коментари

Задължително поле