Вкараха в лудницата пенсионер, опитал да нахлуе с нож в Пловдивската прокуратура

Говорителят на Районна прокуратура Пловдив - Атанас Илиев Снимка: Николай Спасов

65-годишен пенсионер е настанен за лечение в Центъра за психично здраве (ЦПЗ) в Пловдив, след като в сряда сутринта се опитал да нахлуе въоръжен с нож в сградата на прокуратурата  в града под тепетата. Тя се намира на площад „Съединение” и на различните етажи на сградата се помещават съответно Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура.

„Възрастният мъж е носил със себе си нож, който е бил скрит в дрехите ми. Той е поискал среща с прокурор, но без да спомене конкретно име и от коя прокуратура. При опита му да влезе в сградата е проверен от бдителните охранители на входа, които са го задържали до пристигане на полицията. По-късно е приет за изследвания и лечение в Центъра за психично здраве в Пловдив”, съобщи за „Труд” Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура.

От държавното обвинение са направили справка в регистрите и тя е показала, че въпросният пенсионер с ножа не е осъждан, не е криминално проявен и срещу него не се водят досъдебни производства. Мотивите му засега са неясни.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Правилно щеше да бъде да вкарат половината -п-р-о-к-у-р-о-р-и- в лудницата, а другата половина направо в затвора.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.