Влагат милиони в къщи в Пулия

В Пулия превръщат традиционните селски къщи с конусовидни покриви в луксозни домове.

Купуват имоти на няколко века

Районът се превръща в лукс

Заможни хора инвестират милиони в стари къщи в Пулия - областта обхващаща “тока” на италианския Ботуш, пише Уолстрийт Джърнъл. Стари къщи от XVIII век в района може да бъдат купени на сравнително ниски цени. Но след това новите собственици инвестират още милиони, за да ги превърнат в луксозни съвременни имения. Често купуват няколко малки стари къщи, за да ги обединят в по-голямо имение, което създава перфектни условия за живот на по-голяма компания.

Луксозните имоти са съсредоточени в две области. Едната, Вале д’Итрия, е земеделска долина между Бари, най-големия град в Пулия, и Остуни, стар, живописен град на хълма. Хиляди малки и големи къщи са изникнали в хълмистата област, създавайки отличителна селска картина. По на юг, около бароковия град Лече, се намира Саленто, където също има луксозни имоти. По-равнинен и по-топъл, с едновременен достъп до плажовете както на Адриатическо, така и на Йонийско море, Саленто предлага по-голямо уединение. Най-скъпата сделка, реализирана в Саленто, е за къща от 600 кв. м, продадена за 3,78 млн. долара.

Новите собственици на имоти променят Пулия. Преди време областта е отдалечено и бедно кътче на Италия, но днес започва да се превръща в олицетворение на луксозния живот. Исторически каменни къщи преминават през високотехнологичен ремонт, а традиционните селски къщи с конусовидни покриви са превръщани в луксозни домове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти