Владика освети 13 нови патрулки в Стара Загора

Снимки: Областна управа Стара Загора

Старозагорският митрополит Киприан освети 13 нови леки автомобила с марката „Киа”, които ще бъдат използвани от ОД МВР-Стара Загора. Автомобилите са оборудвани с камери и мобилни устройства, с които може да се проследяват в реално време данните за всяка спряна кола.

„Новата придобивка е много важна за дирекцията, защото един от основните приоритети на вътрешното министерство и на правителството в момента е намаляването на катастрофите по пътищата и по-строг контрол върху водачите”, каза директорът на старозагорската полиция старши комисар Николай Кирков.

С поздрав към полицейските служители се обърна и областният управител Гергана Микова.

„Въпреки всички трудности вие продължавате да изпълнявате отговорно своите задължения и да осигурявате спокойствието и сигурността на гражданите. Да ви са честити новите автомобили. Вие ги заслужавате”, каза тя.

Автомобилите ще бъдат разпределени за Районните управления в областта като 8 от тях ще бъдат на разположение на сектор "Пътна полиция" Стара Загора, 2 ще отидат в РУ Казанлък и по един автомобил в Раднево, Гълъбово и Чирпан.

Началникът на „Пътна полиция” главен инспектор Тихомир Желязков и служител от сектора обясниха как работи техниката, с която са оборудвани новите автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право