Владислав Горанов: Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството

Емил Караниколов и Владислав Горанов на брифинг в МС

Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число на министър-председателя. Това коментира финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет.

"Имах възможност преди две седмици, при първата изява на г-н Божков, да коментирам, че и аз в качеството си на министър, вероятно и други колеги министри ще го потвърдят, сме поддържали добри работни контакти с всички хора, които искат да коментират бизнес средата в страната. Разговорите, които сме имали, винаги са били как да се подобри бизнес средата, дори това да е било свързано с намаления на данък добавена стойност - нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви", каза Горанов

Опитът за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес отношенията между партньорите на г-н Божков или други договорни партньори на г-н Божков от медии, е опит за пренасяна на вина към правителството за действия и бездействия от страна на организаторите на хазартни игри, добави той и посочи:

"Единственият извод, който може да се направи в случая, е че позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, в това число на министър-председателя и тя е според мен необоснована, защото бизнес отношенията между г-н Божков и г-н Домусчиев са си само тяхна тема".

"За нас опитите на г-н Божков, който е в неприятната ситуация да трябва да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и не са тема на правителството. През всичките тези години той не е получавал привилегировано третиране от страна на нито един държавен орган", увери Владислав Горанов. 

От началото на управленския мандат няма нито едно изменение, което да облагодетелства хазартния бизнес, напротив, добави той. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес