Владислав Горанов: Правителство ще има, докогато повече от половината депутати не решат друго

Снимка: Пламен Стоименов

Не се чувствам свободен след вота на недоверие да си търся друга работа. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти е парламента във връзка с вота на недоверие на БСП.

"Правителството ще функицонира дотогава, докогато повече от половината народни представители не решат друго. Без да правим аритметични интерпретации, не се чувствам свободен след вота да си търся друга работа", каза Горанов.

Снимки: Пламен Стоименов

"Смятам да предложа превръщането на Комисията по хазарта в едноличен орган", каза още Горанов във връзка с внесения от Валери Симеонов Закон за хазарта. "Чуха се позициите на Министерство на младежта и спорта, че подобна промяна ще осигури допълнителен ресурс за спорта. Ако сегашният пазарен дял на подобен тип хазарт, говорим за лотариите, се съсредоточи върху държавното дружество, би трябвало в пъти да се увеличат постъпленията. Българският спортен тотализатор освен данъците, които плаща към държавата, финансира с немалък процент от постъпленията си българския спорт с трансфери към Министерство на младежта и спорта“, обясни Горанов.

Коментари

Задължително поле