Внесоха обвинителен акт в съда срещу експолицай, застрелял родителите си в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе обвинителен акт срещу 46-годишния бивш полицай от Трето РУ на МВР в града под тепетата Венцислав Караджов, чиито родители бяха намерени на 15 май 2016 година застреляни с пистолет в дома им на улица „София” 66 в квартал „Христо Смирненски”.

11pl4004-expolizai-246-годишният ексслужител на реда е подсъдим за това, че умишлено е умъртвил двама души – майка си Божура и баща си Цветан, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел (придобиване на имота на пострадалите).

„Повдигнатото обвинение спрямо Венцислав Караджов е за престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, т.4, т.6, т.7 и т. 9 във връзка с чл. 155 от Наказателния кодекс. Най-тежкото предвидено от закона наказание за това престъпление е доживотен затвор без замяна”, съобщи заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева.

Обвиняемият Венцислав Караджов е с мярка за неотклонение „задържане под стража” още от 17 май 2016 г. и още от самото начало на разследването на жестокото убийство на двамата пенсионери в дома им край жп линията Пловдив-София е не само основният, но и единственият заподозрян.

Според показанията на съседи двуметровият полицай многократно е заплашвал майка си и баща си след отказите им да прехвърлят на негово име къщата и имота, в който живеели, макар че той де юре и де факто им бил единствен син и наследник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право