Водолази издирват изчезнал в Дунав мъж

Снимки: Архив

Девети ден полицаи, доброволци и спасители търсят потънал във водите на Дунав край Видин мъж. В издирването се включиха и водолази от Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал на 9 април привечер в реката недалеч от Дунав мост 2. Валери Д. /45 г./ и Емил Н. /49 г./ от село Покрайна решили да преработят лодка тип „каяк” в моторница и закачили за нея двигател от резачка. Към 17.30 часа мъжете пуснали на вода плавателния съд и го подкарали.

Между село Кутово и Дунав мост обаче моторизираният каяк се закачил в клонаци, повлечени от реката и се обърнал. Емил Н. успял да се хване за лодката и заплавал с нея по течението. Валери Д. обаче потънал и не се показал повече. Рибар забелязал носещата се по реката лодка с човек край нея и ги измъкнал на брега.

На мястото пристигнали полицаи и доброволци и започнали издирване на падналия мъж, но не го открили. „Дунав в този район е много коварен – има огромни дупки по дъното, клони и дървета, течението е силно...”, разказаха местни жители. От началото на седмицата и екип водолази от Монтана оглежда метър по метър реката, но досега изчезналият мъж не е открит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България