Време е за политика, господин Иванов, господин Трифонов

Уважаеми господин Слави Трифонов, уважаеми господин Христо Иванов, може би е дошло време да си дадете сметка, че участието ви в политическия живот на България е преди всичко изключителна отговорност пред суверена в цялата му разноликост.

Изисква го преди всичко катастрофалната политическа ситуация в страната и произтичащата от това икономическа и социална криза. Обръщам се специално към вас по простата причина, че формациите, които представлявате, са относително независими и демократични по своята същност.

Почти половин година бе загубена в контрапродуктивни политически заклинания и заклеймявания. Не се съмнявам в искрените ви намерения да преодолеете тази ситуация и да търсите градивно развитие на политическите процеси в страната в перспективата на предстоящите избори.

Разбирам претенциите и неодобрението ви към ГЕРБ – много от тях основателни. Но може би тук му е мястото да си припомните думите на великия Бисмарк, че политиката е изкуство на възможното. А какво е възможното, доста ясно вече го показват електоралните нагласи в поредица от социологически проучвания.

ГЕРБ е категоричният фаворит в тях, следователно и в мнението на суверена.

Затова тук и сега е времето да покажете политическа зрялост и мъдрост, и да потърсите контактните зони с тази партия в името на преодоляване на кризата и възстановяване на стабилността и развитието на страната. Бъдете сигурни – подобен ход ще ви спечели уважение и авторитет сред хората, които си дават ясна сметка за разпада на държавността и тежките последици за живота им от този процес. 

Време е за политика, господин Иванов, господин Трифонов!

За политика на възможното! Истинската промяна е във вашите ръце. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари