Време е чалгата да си върви

Тя е не само в музиката, а и във филмите, модата и литературата

Подмяна на утвърдени стойности с леко приемащи се сурогати

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

След като нанесе незаличими следи в културата на подрастващите и порасналите, чалгата мисля, изчерпи своя потенциал. Заслужава почивка.

Чалгата, уважаеми читателю, не е само песните, с които ни заливат, които макар и изпрали потните си потници и сутиени от 90-те, все още намирисва на лук и пържено. Аромати и тиня, задръстили умствено и телесно всички, отдали се на това изкушение с подозрително дълъг живот.

Нямам нищо против изпълнителите, част от които с невероятни гласове, но по понятни причини, присламчили се към жанр, който ги изхранва. Харесвам пълните зали, но много повече харесвам, когато постепенно се изпразват поради слабия интерес на обществото към този формат. Чалгата, както казах, не е само песните с разпищолени текстове и изпълнители. Чалгата е във филмите, допускащи човешкото любопитство все по-дълбоко, като онези, показващи разрези, операции, болни в последен стадий и всичко, което мачка фасона така, както един валяк не може.

Чалгата е в модата, във временните модни изтрещявания, в свирепото преследване на дизайнерски полюции, бъркащи в портмонето и в собствения ни вкус. Не си облякъл правилната простотия - не си wow, не си с тази и тази марка- не си in.

Чалгата е в литературата, в наложените псевдо интелектуалци, в едва кретащите мисли на всеки, издал книга или памфлет, на всеки, събрал 567 лайка на мисъл или стих в социалните мрежи.

Чалгата, дами и господа, е подмяна на утвърдени стойности с леко приемащи се сурогати, преглътнати чрез лубрикантите на рекламата, на ниските преценки, на изгубената ориентация в модела правилно-неправилно.

Казано учтиво - пълни заблуди. Бедни удоволствия, платени с цената на доживотна каторга от безсмислие.

Чалгата - време е някой да є напише предсмъртен текст, но както хлебарките са устойчиви на най-мощните природни явления, така и тук тя ще надживее собствените си почитатели.

 

Fashion idol

Марша Крос

Една красива и не съвсем отчаяна съпруга в лицето на Марша Крос, води вниманието ни към висшата мода.

Актрисата има завладяващо сценично поведение и освен на екрана, прави успешни естетически изяви в живота. Както и днес - провокативна в оранжево-керемидената си дреха, по чийто сатен се плъзга слънчевата светлина и описва съблазнителни форми. Косите на Марша са истински шедьовър, отличаващи я от колежките є в “Отчаяни съпруги”. Те образуват ореола върху запомнящото се лице и го поставят завинаги в Пантеона на една от най-впечатляващите актриси.

 

 

Нова книга за любовта

Добромир Банев шепне на Катето Евро

Само преди дни Добромир Банев отпразнува своя 51-ви рожден в най-тесен приятелски кръг. На 6 февруари пък в Националната библиотека, поетът ще представи новата си книга “Обичай ме бавно”, която събира на едно място както най-емблематичните му стихотворения, така и някои съвсем нови. Луксозното томче е част от 16-годишната традиция на издателство “Персей” в навечерието на Деня на влюбените да пуска по една такава “любовна” книга. След антологиите “Обичам те” и “Да те жадувам”, тази година влюбените ще могат да изразяват любовта си с най-хубавите стихове на Банев, един от най-популярните и обичани съвременни поети. Интересът към “Обичай ме бавно” е толкова голям, че поетът вече има договорени три гостувания в чужбина. На 6 март ще представи книгата във Виена, на 27 март - в Берлин и в началото на юли заминава за Чикаго. Тези радости той сподели на чаша розе с първата си приятелка Катерина Евро.

 

Наздравици

Стилни вълнения в „Ле розе” с розе

Две години от отварянето на своя обект отпразнуваха притежателките на бистро “Ле Розе”. Лили и Катя Туджарови украсиха интериора със снимки на някои от прочутите си клиенти, сред които звезди, дипломати и политици.

Двете притежателки, живели близо 30 години в Модена, са и сред номинираните за “Бизнесдама на годината” в категория собствен ресторант. Весела част от гостите бе италианският стилист Маурицио Пироло, който ще бъде и дизайнер на специална вечер по повод карнавала във Венеция. В “Ле Розе” често са приемали Негово Превъзходителство посланика на Италия в София със съпругата му, знаменитата биографка на кралското семейство лейди Колин Кембъл, бизнесдамата от Барбадос лейди Керъл Кафин-Парсънс, и много други.

Коментари

Задължително поле