Всички села във Върбица помагат на Хитрино

Снимка: Архив

Хора от всички 15 населени места в община Върбица откликнаха на призива на общинския кмет Мердин Байрям да помогнат на бедстващите от Хитрино. Доброволни парични дарения са събирани от къща на къща, върбичани са дарявали кой колкото има. Така в четвъртък, когато беше решаващ ден на недостиг на храна за Хитрино, успяха да доставят консерви за над 2600 лв. Храните пристигнаха точно навреме в кризисния щаб в село Тимарево, когато запасите бяха на привършване. Втори автомобил достави и 10 чувала с обувки и дрехи, събрани специално от жителите на село Бяла река за хитринци.

Върбичани се включиха и в акцията по кръводаряване за пострадалите. С общински рейс 30 души пристигнаха в Центъра по трансфузионна хематология в Шумен. Сред донорите бяха и чиновници, и селски кметове.

“Продължаваме акцията по набиране на средства по селата и ще доставим още консерви, които имат по-голяма трайност. Хората в Хитрино сега нямат нужда от дрехи, а необходимостта от храна е ежедневна!”, каза градоначалникът Барям. Той се е обърнал с молба и към служителите от общинска администрация и към местните парламентаристи да вземат участие в благотворителността. Взето е решение на Общински съвет и Върбица ще преведе в набирателната сметка на община Хитрино 5 000 лв.

Също по толкова се очаква да преведат от бюджетите си и другите общини от област Шумен. Във фаталната събота доста от общинските кметове – Любомир Христов на Шумен, Нехрибан Ахмедова на Венец, Нида Ахмедов на Каолиново, Мердин Байрям на Върбица бяха до кмета на Хитрино Нуридин Исмаил.

благотворителност, дарение

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. И пак паразитите, скрили се зад ”правителството”правят НИЩО за пострадалото население Хитрино:(. Как не ги е срам да просят от врата на врата от бедните хорица за стотинки/левчета, когато – 1) държавата има фондове за бедствия, катастрофи и пр. проблеми и 2) вместо едва свързващите двата края хора, да се дават последните левчета, защо разни министри, монополисти, дупетати и пр. човешка измет не събере и помогне на хората. особено за крадливите мутряси ще бъде като ”бълха го ухапа”? Спира се позорното просене и се провежда интер разследване на непростимо тежкия инцидент. весрията за леля Пена портиерката не се взима на сериозно. Да те е срам да се наричаш българин заради тия:(

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.