Втора жертва на жп инцидента при сливенското село Желю Войвода

Снимка: Архив

Тежката катастрофа на жп прелеза край сливенското село Желю войвода взе втора жертва, съобщиха от областната болница в Сливен. Около полунощ в лечебното заведение, въпреки усилията на лекарите-специалисти, е издъхнал 47-годишен мъж. Той е постъпил със съчетана травма, в критично състояние, несъвместими с живота.

По-рано на място, при произествието, издъхна 20-годишен младеж. И двамата са пътували в лек автомобил „Фолксваген шаран“ с още трима мъже – 48-годишен шофьор и двама спътници на 57 и на 35 години. Последният е от сливенското село Сотиря, останалите – от Ямбол. Мъжът от Сотиря единствено се е отървал с леки травми и след оказване на медицинска помощ, е напуснал болницата. Най-възрастният пътник е с тежка съчетана травма на главата, гърдите и корема. Поставен е на изкуствено дишане в реанимацията на областната болница, опасността за живота му не е отминала. Шофьорът е в неврохирургията, с голяма рана на главата. Бил е опериран, състоянието му е стабилизирано.

Тежкото произшествие е станало по вина на водача. Той е преминал през прелеза при спуснати бариери, работещи звукова и светлинна сигнализации. Сигнал за инцидента е подаден на тел.112 в 19,56 часа на 9 януари, казаха от полицията. На място незабавно са били изпратени екипи на РУ на МВР – Сливен, пожарната и екипи на Центъра за спешна медицинска помощ. Работата по случая продължава. Води се досъдебно производство.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България