Откриха изчезналото в река Струма дете

Снимка: БТВ

В 8.53 часа тази сутрин водолаз откри изчезналото в река Струма момче. Снощи 11-годишният Светлин влязъл във водата на нерегламентирания плаж и не излязъл. Днес, малко след 7.00 часа издирването му беше подновено.

Детето бе открито там, където изчезна към 16 ч. вчера, предаде БГНЕС.

Три деца от с. Микре, две момчета и едно момиче, били на плаж в началото на Кресна след моста на село Горна Брезница. Едното момче викнало за помощ, че го понася реката и е започнало да се дави. Акцията по издирване на детето бе прекратена снощи в 21 ч.

Удавеното момче е на 12 г. Издирваха го от Кулата до Кресна екипи на БЧК, пожарната, доброволци и рафтъри. Към 8.50 ч. водолаз слезе и огледа мястото, където децата са се къпали. След 5 минути той го откри в средата, където се получава водовъртеж. Дълбочината там е 2 м, температурата на водата е 16 градуса. Реката е пълноводна и бърза.

В спасителната акция участваха около 50-60 души и се очакваше да дойдат водолази от Столичната пожарна безопасност.

„Сутринта започна претърсването отново. Обхожда се целият участък на река Струма от Кулата до Кресна. В претърсването участват екипи на РДПБЗН – Благоевград, на полицията, на БЧК, доброволци, има и екип водолази на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, които, съвместно с екипи от БЧК, с лодки ще претърсят определени места реката“, обясни преди старта на издирването областният началник на пожарната в Благоевград Георги Пармаков по БНР.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България