ВТУ е домакин на Националните дни на кариерата

Със свои информационни щандове участват водещи български и международни компании

Във Великотърновския университет бе даден старт на четиринадесетото издание на форума за студентски стаж и кариера "Национални дни на кариерата - Добра кариера, добър живот".

Ректорът на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" проф. д-р Христо Бонджолов и Светлозар Петров, управител на „JobTiger“ откриха събитието.

„Целта ни е да срещнем студентите и фирмите. Да помогнем на младите хора да се ориентират в пазара на труда, да чуят от бъдещите си работодатели какви качества би трябвало да притежават, за да си намерят работа. Ние работим успешно с аутсорсинг фирми, които осигуряват работа и добро заплащане на студенти. Университетът също предлага работа. Бъдете активни, участвайте в конкурсите и останете при нас като преподаватели и служители.", заяви проф. Христо Бонджолов.

В „Национални дни на кариерата” със свои информационни щандове участват водещи български и международни компании, които предлагат на студентите възможности за атрактивни стажантски програми и за трудова заетост. Младите хора могат да се срещнат с представители на фирмите, да се запознаят със спецификата на работата в различни сектори на бизнеса и да научат как да се представят успешно по време на интервю за работа.

 

Коментари

Задължително поле