ВТУ организира научен симпозиум за юбилей на проф. Румен Янк

В зала „Европа“ на Ректората на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" се откри научен симпозиум, посветен на 60-годишнината на проф. д-р Румен Янков. На събитието присъстваха ректорът проф. Христо Бонджолов, доц. д-р Димитър Симеонов, заместник-ректор по учебната дейност, проф. д.и.н. Милко Палангурски, заместник-ректор по научната дейност, доц. д-р Николай Кънев, декан на Историческия факултет, както и преподаватели, студенти и приятели.

„Поздравявам проф. Румен Янков за големия му личен празник. Той е от хората, които винаги са работили за Историческия факултет и най-вече за нашия университет. През годините Великотърновският университет се утвърди като една от значимите школи, средище на наука и иновации. Всичко това го дължим на колеги като Румен Янков, които с работата си възпитаха поколения студенти, готови да продължат пътя на своите преподаватели.

Затова е важно да показваме уважение към своите учители и към своя университет“, каза в приветствието си проф. Христо Бонджолов.

По време на научния симпозиум ще бъдат изнесени повече от 20 доклада, които впоследствие ще станат част от академичен сборник. Организатор на събитието е катедра „География“ към Историческия факултет на ВТУ.

Коментари

Задължително поле