Във вторник водят в съда шофьора, убил две жени

Прокуратурата повдигна обвинение на шофьора с месец стаж зад волана, който уби две жени в събота .

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливостна две лица, при управление на МПС с несъобразена скорост, съобщиха от държавното обвинение. Наказанието за това престъпление е от 3 до 15 години затвор.

Най-вероятно във вторник той ще бъде доведен в съда, където ще се гледа мярката му за неотклонение.

На Архангелова задушница Ганка /70г./ и Каля /84г./, тръгнали към гробището, за да почетат мъртвите си близки. Двете били съседки, живеели една срещу друга, и имали обща мъка - загубили синовете си - Ганка преди години в катастрофа, а Каля преди няколко месеца изпратила детето си в последния му път.

Както вървели по улица "Петър Берон", върху им връхлетял "Мерцедес" , който ги притиснал към сградата до улицата и ги размазал. Ганка починала на място, а комшийката и малко по-късно в болницата.

Шофьорът на мерцедеса е 18-годишният Алекс Димов. Той е от богата ромска фамилия. Семейството му се занимава с търговия, казаха местни жители. Преди година младежът се оженил. Вдигнали голяма сватба, а един от подаръците бил автомобилът.

В Карнобат се говори, че участвал в гонки. И друг път го виждали да фучи с мерцедеса по улиците.

В кръвта му не са открити алкохол, отрицателни са пробите и за наркотици.

Алекс Димов е арестуван. По случая е образувано досъдебно производство. Ще се проверява и дали Алекс е участвал в гонка с друг автомобил, казаха униформените.

Коментари

Задължително поле