"Възраждане": Подготвя се продажба на Топлофикация-София

Дългът само към “Булгаргаз” е 400 млн. лв.

Схема видяха от “Възраждане” в преговорите за преминаване собствеността на “Топлофикация-София” към държавата. За преговорите съобщи в сряда служебният министър на енергетиката Росен Христов.

Имаме информация, че се подготвя предаване на “Топлофикация-София” в частни ръце, заяви секретарят на “Възраждане” Деян Николов. Той поясни, че вече са тръгнали и слухове кой е хвърлил око на топлофикационното дружество.

“Възраждане” настояват за прозрачност. От партията държат да бъде обявено с кого се водят преговори, при какви условия и с какви гаранции за цените за предоставяните от дружество услуги за софиянци.

Николов изтъкна, че “Топлофикация-София” има над 1 млн. клиенти. Той посочи също, че предстои изключително тежък отоплителен сезон предвид проблемите с доставките на природен газ. Според него основен виновник за газовата криза е кабинетът “Петков” заради спирането на доставките от “Газпром”. За служебното правителство, по думите на Деян Николов, не било съвсем ясно дали се опитва да реши проблема или обслужва частни интереси. Той смята, че има реална опасност да останем без газ за предстоящия отоплителен сезон.

Той заяви, че общинското дружество има огромни задължения, от които 400 млн. лв. само към “Булгаргаз”. В предприетите действия по отношение на “Топлофикация-София” Николов вижда опит да бъде заметена под килима предстоящата криза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика