Вълна удари турист на Златните, счупи му крака

Спасители и медици призовават плажуващите стриктно да спазват сигнализацията, защото дори и гладкото като тава море може да е опасно.

Спасиха две деца, хлътнали в дънна яма на варненския плаж

Тежка неделя изкараха спасителите и плажните медици във Варна и Златни пясъци. В курорта заради бурно вълнение флагът бе червен, но в жегата мнозина пренебрегваха забраната за къпане. Сред тях бил и лекар от вътрешността на страната, дошъл на почивка на Златните. Той влязъл в морето да се разхлади, но бил пометен от мощна вълна и си счупил крака.

"Колега е имал операции на ставите, бил е нестабилен и е загубил равновесие", обясни пред "Труд" д-р Иван Иванов, шеф на ДКЦ 1 "Св. Клементина", което от 15 г. поддържа безплатната медицинска помощ на плажовете в града и комплексите. Реаниматори на пясъка са спасили и две деца - на 5 и 7 г., попаднали в дънна яма до пети пост на Южния плаж във Варна.

В неделя морето пред градските ивици бе тихо, но на повечето вишки се вееше жълт флаг заради подводни течения. "Децата са играели на плиткото, но в този район често се образуват ями и близо до брега", поясни д-р Иванов. Спасителите бързо извадили бедстващите хлапета. Едното се съвзело още на пясъка, а другото било откарано с линейка в УМБАЛ "Св. Марина". Няма опасност за живота му, но плажуващите трябва стриктно да спазват указанията на спасителите, призова д-р Иванов.

Коментари

Задължително поле