Въоръжен мъж заплашва в столична аптека: Това е обир, ще ви направя на решето!

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е повдигнато обвинение и е задържано лице, опитало да извърши въоръжен грабеж в аптека в центъра на столицата. Това съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

На 21.03.2019 г., около 17.50 часа, обв. П. Иванов се намирал в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“. Той влязъл в аптека, част от голяма търговска верига, намираща се на булеварда, криейки ръката си под блузата, с която бил облечен. Същевременно, Иванов на висок глас разпоредил на служителите на аптеката – И. и Г. „Няма да натискаш паник-бутона, това е обир, ще ви застрелям всичките!“, както и „вади парите, ще ви застрелям, ще ви направя на решето!“. В този момент в аптеката влезли други клиенти, което разколебало действията на Иванов,а Г. се обърнала към тях с молба за съдействие и уведомяване на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен, като му е повдигнато обвинение по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, на 23.03.2019 г. дежурен прокурор при СРП е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на СРС – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право