Вътрешният министър след самоубийството на Чане: Доволен съм, че никой от колегите не пострада, гражданите също могат да си отдъхнат

Снимка: Би Ти Ви

Вътрешният министър Младен Маринов е в Долна Баня, където след престрелка с полицията се самоуби издирваният за две убийства Стоян Зайков-Чане , предаде Канал 3.

Зайков е засечен тази вечер около 20 часа, предприети са действия по залавянето му. Районът на Долна Баня е претърсван многократно, но издирваният е сменял местоположението си.

"Колегите са чули изстрел, вероятно Зайков се е самоубил. В момента чакаме да дойдат следователи и от прокуратурата за оглед, вече сме под тяхната юрисдикция. Доволен съм, че никой от колегите не пострада. Гражданите също могат да си отдъхнат. Изстрелите, които колегите са произвели, не са били срещу него, никой от тях не го е ранил", заяви вътрешният министър.

На база анализ са предприети действия за отвличане на вниманието. В операцията са използвани фотокапани и технически средства, разкри още Младен Маринов.

Най-вероятно се е криел в гората. До момента няма данни да е подпомаган от някого, бил е в района. Към момента доказателствата сочат, че той е извършителят на второто убийство, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право