Вътрешният министър: Случаите с къщите за гости са пример за злоупотреба с пари, дадени за развитието на регионите

Снимка: Архив

Случаите с къщите за гости бяха пример как средства, отпуснати за развитието на даден регион, могат да се използват по престъпен начин. Ето тук се получи компилация от добра възможност да се развиват определени региони и престъпното използване на тази възможност. Това заяви в Благоевград вътрешният министър Младен Маринов,който участва в конференция в Югозападния университет посветена на противодействието на корупцията.

„По-важното е след като се установят конкретните корупционни и престъпни практики да се направят съответните анализи, да се промени законодателството и нормативната уредба, за да не се дава такава възможност“, каза още министър Маринов. По отношение цялостната борба с корупцията в България, министър Маринов припомни, че в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) на Европейската комисия, темата е била водеща.

„Борбата на МВР с вътрешната корупция бе акцент в докладите, като бе посочена като положителна практика, така, че ние продължаваме надграждането й. Знаете, че бе създаден и нов орган, който приоритетно да разследва корупцията по високите етажи от лицата, заемащи висша държавна длъжност. В тази връзка ние си взаимодействаме с Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), Специализираната прокуратура и главния прокурор на България, тъй като всеки един такъв случай е под контрола на Върховната касационна прокуратура. Резултатите ги виждаме всички“, каза още Маринов в Благоевград.

Коментари

Задължително поле