В Деня на учителя в Бургас: Пенсионирани преподаватели изнасят уроци

Бинарен урок ще се проведе в Славейковото училище

Бургас ще отбележи тържествено Международния ден на учителя – 5- ти октомври, Регионалното управление на образованието  стартира кампания, която да сложи фокус върху важността на труда на учителя.

„Целта е да се сподели този ден с колеги, които вече не са част от педагогическия екип на дадено училище, но са оставили трайна следа с преподаването си и можем да се поучим от техния опит. Много от тези преподаватели ще изнесат уроци или по друг начин ще се включат в празника. Всяко училище само ще реши, каза пред „Труд NEWS“ Петя Петрова, директор на РУО Бургас.

„Имаме 24- ти май, като Ден на българската просвета и култура, а 5- ти октомври е  денят, в който се обръща внимание на работата на учителя и статута му в обществото. Амбицията ни е тази кампания в годините напред да продължи“, коментира Петя Петрова..

Бинарен урок ще се проведе в училище „П.Р. Славейков“, където са поканени педагогически специалисти от цялата област. Те ще споделят свои добри практики. В  ОУ „Любен Каравелов“ пък първолаците ще оставят отпечатък от ръцете си на канава. В РУО ученици ще поздравят експертите с програма, а празничният ден ще приключи с концерт на деца от забавачките и ученици.

"Учителите са сърцето на образованието" и трансформацията му започва с тях - това са два от международните акценти за Деня на учителя през тази година, обясниха преподаватели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование