В Елисейския дворец започна работният обяд на световните лидери

Настоящата прес зала в Елисейския дворец се ползва за целта повече от 40 г.

В Празничната зала на Елисейския дворец започна работният обяд на световните лидери, които се събраха в Париж, за да участват в мероприятията по случай стогодишнината от Първата световна война, предава ТАСС.

Съседите на руския президент по маса са президентът на САЩ Доналд Тръмп и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Също така на масата е и домакина на събитието – президентът на Франция Еманюел Макрон. На това мероприятие лидерите могат да разговарят в неформална обстановка, отбелязва руската агенция.

Високите гости вече посетиха церемонията край Триумфалната арка, където се намира гроба на Незнайния войн – паметник на войниците, загинали по бойните полета между 1914 и 1918 година. След това Путин положи цветя на паметника на войниците и офицерите от руския експедиционен корпус, сражавали се заедно с френските войски на територията на Франция по време на ПСВ.

След края на обяда лидерите ще отидат на пленарно заседание на Парижкия мирен форум.

Повече от 80 президенти и премиери, както и 20 ръководители на международни организации бяха поканени да участват в мероприятията в Париж.

Коментари

Задължително поле