В Италия не позволиха на пътниците от блокирания круизен кораб да слязат заради коронавируса

Снимка: Twittr

От пристанището в италианския град Чивитавекия планираха да освободят повече от хиляда души от крузния кораб, к ойто беше блокиран заради подозрения за пътници, които може да се болни от коронавирус, но кметът на града се противопостави, предава „Интерфакс“, като се позовава на информация от вестник La Repubblica.

„Току-що ни беше позволено да свалим 1140 души с „Коста Смералда“, чийто круиз приключи“, заяви комендантът на пристанището Винченцо Леоне. Това решение е взето след консултация с лекари, казват италианските медии. Но кметът на Чивитавекия се противопостави на това действие.

Кметът, който пристигна на пристанището, слезе от колата и започна да крещи на пристанищните власти, обвинявайки ги в безумие, твърдят италианските медии. "Луди ли сте? Кой е позволил да слязат? Ще ви изпратя всички в прокуратурата", каза кметът.

Според вестник Mattino, Тедеско е заявил, че преди да се появят „конкретни новини“, той няма да позволи слизането на пътници от „Коста Смералда“, за да „защити общественото здраве“.

Коментари

Задължително поле