В ложата на Лорда: Да си дебел е срам и избор

Задници като Санстефанска България виреят най-хладнокръвно

Да пропагандираме здравословния живот

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Не зная дали е политически коректно и кой определя политическата коректност въобще, но смятам, че дебелите хора са последствие от избор. А дебелите днес са навсякъде. Носят телесата си с една неоправдана и необяснима гордост и то така, сякаш се очаква да я аплодираме.

Омръзна ми да се присмиват на елегантните хора с безупречен ръб на панталона, на хората носещи шапки, на всеки соаниран и перфектен индивид в ошмуляната ни от към персонажи държава. Честата гледка в момента са млади жени с провиснали шкембета и задници с размера на Санстефанска България, подобни на тях мъже и деца, повечето от които не спират да дъвчат, мляскат, преживят нещо от найлонови или други синтетични пликове.

Да си дебел е избор смятам аз и ми се иска упълномощените за здравето на хората организации да се заемат по-ярко с пропагандиране здравословния начин на живот. Вижда се, че индустрията, която днес е хранително-химическа, отглежда грижливо своя консуматор, който не само консумира колкото му е необходимо, а и презапасява стомаха си.

Холивудският модел на красота, величие и изящество, днес е подменен с дебели актриси и актьори, които сякаш някак естествено ти казват - това е нормално, дебелейте си, хора, щом Холивуд допуска дебелаци на екрана, какво толкова.

Пликове пълни с чипс, купи с пуканки, замразени храни изпълват кадрите на сериалите с едно порочно спокойствие, което звучи порядъчно и естествено, но не е.

Родителският грях също се откроява като най-голям в това вселенско надебеляване. Това е примерът, инвестицията в гробовно гадни храни, предоставянето средства на децата им да се хранят с тях. Първите излишни килограми се вземат за случайност, после останалите е късно да бъдат свалени. Купуваш нови дрехи и хайде... животът продължава. Намираш си булка по своя обем, хладилникът е пълен, децата приличат на вас, на бабата и дядото от които тръгва тази порочна снежна, по-скоро лоена топка.

Защо в училище учат на математика, компютри, икономика, а никой не учи как да изглеждаме, как да уважаваме тялото си, а чрез него и всички процеси, които се развиват в него?

Заседналият начин на живот, оправданията за заетост, липса на време, утежняват този проблем. Но какво пречи да ходите пеш, да изкачвате стълбите, вместо да сте в асансьора? Цивилизацията подвежда с удобствата си и престава да бъде цивилизация, когато действа в ущърб на здравето на хората.

Не зная има ли програма на Европейския съюз, която да инвестира в качеството на живот, в подобряване храната на хората. Виждам, че за животните много повече се мисли - щастливи кокошки, доволни прасета, панди, които ги галят специално, за да живеят добре. Повръща ми се не само от поетата идиотска храна натъпкана с химикали за устойчивост и вкус, а и от човешкото безгрижие за самото него. Дебелото не е модно дами и господа, освен ако не сте слон или ако не ви е рисувал Ботеро. Казах.

Fashion idol

Мая Хътчинс

С много находчивост и презрение към правилата, бизнесдамата Мая Хътчинс провокира днес.

Шал с британското знаме, принадлежал на една от скорошните носителки на титлата “Мис Англия”, обгръща женената в страната на Нейно Величество дама.

Тук покоряват пропорциите, а фините черти и коси допринасят за един автентичен портрет на съвременна фея. Хътчинс неведнъж е изненадвала с визии, чиято прелест се мултиплицира от нейните последователки, а такива тя има в изобилие.

Червеникавите коси, свободно разпуснати в безкрая удължават удоволствието от тази гледка и никой няма да възрази, че това освен естетически приятно е и секси.

Морски удоволствия

Ивайло на Кеца празнува в Гърция

С красива гръцка музика и пищна трапеза бе отпразнуван рожденият ден на Ивайло Манолов. Импресариото и най-приближен на звездата Васил Найденов прекарва лятото в къщата си в Гърция и се отдава на премерени кулинарни и музикални удоволствия.

Тази година на масата му бяха носителката на "Златен Орфей" Ани Върбанова със съпруга си. Това бе повод на трапезата да бъдат поднесени достойни италиански вина, а едно от блюдата да бъде паста по милански, направена лично от съпруга на Върбанова.

Ани, която в началото на кариерата си беше близка с Емил Димитров и участваше в записването на репертоара му, изпълни няколко песни в съпровод на вълните, лекия вятър и аплодисментите на присъстващите.

Почести и аплодисменти

Вълдобрев на крака при Игнатова

Тази седмица Стефан Вълдобрев направи представяне на новата си книга “Книга за песните” в хотел Хермес Александрия клуб, Царево.

Антоанета Игнатова, носител на наградата Бизнес дама на 2019 г. в категория “Най-предприемчив мениджър в туризма” и генерален мениджър на хотелите на Александрия показа специално гостоприемство към Вълдобрев и заслужено получи похвалите на актьора и музикант. Събитието беше представено на едноименния Бар на морето, на фона на прекрасния залез. Както Вълдобрев сам го нарече: Магично място. С китара в ръка той запяваше песни, чиято история е описана в книгата и четеше пасажи от нея.

Публиката беше на крака, когато запя любимата на много “По-полека” и заедно танцуваха танца към песента.

Коментари

Задължително поле