В Тексас се простиха с бившия американски президент Джордж Буш-старши (СНИМКИ И ВИДЕО)

Жителите на Тексас се сбогуваха с бившия американски президент Джордж Буш-старши, преди той да бъде погребан край президентската библиотека на негово име в град Колидж Стейшън, до съпругата си Барбара и дъщеря им, предаде АФП.

Буш-баща беше почетен с четиридневни траурни церемонии и държавно погребение, на които най-видните представители на Републиканската и демократическата партия показаха рядко единение.

Бившият президент беше погребан далече от камерите в семеен кръг, до любимата си съпруга, с която живя 73 години, и дъщеричката им Робин, починала на тригодишна възраст от левкемия. "41-ият президент на САЩ Джордж Хърбърт Уокър Буш пристигна в последния си дом", съобщи неговият говорител Джим Макграт.

Хора, развяващи американски знаменца, дошли да се сбогуват с бившия президент, се тълпяха край пътя на влака в цветовете на президентския самолет "Еър форс 1", който превози тленните останки на експрезидента от Хюстън.

Военни оркестри изпълниха патриотични песни при пристигането на влака. Униформени кадети бяха строени по улиците, по които премина катафалката с ковчега на път за мястото на погребението, а 21 военни самолета прелетяха над процесията в чест на ветерана от Втората световна война.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят