Служители на ДАНС са влезли в Община Кочериново

Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

В Чехия подложиха 100-годишна бира на научен анализ

Чешки учени анализираха светла бира на 100 години, открита при ремонт на пивоварна, и успяха да опишат оригиналните характеристики.

Бирата е била много добре запазена и учените дори са я опитали, информира БГНЕС. Вкусът ѝ, освен плодов, е бил и кисел, но съвсем приемлив. „Беше лека, мътна, с интензивен послевкус на сяра и фекалии“, пишат учените. Химическият анализ е разкрил оригиналния състав, съдържанието на алкохола, цвета, общата киселинност.

Учените от института по пивоварство в Прага са използвали метода високоефективната течна хроматография, както и други техники. Те са направили и ДНК анализ, за да идентифицират евентуални налични организми.

Старата бира съдържа повече алкохол и не е толкова горчива, колкото сегашната. Тя има и повече желязо, мед, манган и цинк. Произведена е от пивоварната в Залиниче, където е съхранявана в голям студен склад. Бутилките са от тъмно стъкло.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.