Гал Гадот: Очаквайте ме като Клеопатра

Изящество от Израел

 

Не си падам много по комиксите

Винаги ще защитавам страната си

Имам страхотни спомени от армията

Преди дни по стрийминг платформите и в избрани кина тръгна екшън екстраваганцата “Red Notice”, която събира Дуейн “Скалата” Джонсън, Райън Рейнълдс и Гал Гадот. Преди време стана ясно, че стегнатата и стройна бойна мацка Гадот ще вземе 20 милиона долара хонорар за този филм. Сега тя е на върха на славата, а новите проекти с нейно участие постоянно качват залозите - тя трябва да играе Клеопатра в едноименен епос и Злата кралица в новия филм за “Снежанка”.

Гал Гадот тръгна от израелската армия и стигна до върха на Холивуд след успеха на филмите за “Жената чудо”. Тя участва и в новата версия “Смърт край Нил” по Агата Кристи. Гал Гадот е бивша Мис Израел и е била в елитните спецчасти на израелската армия. След военната си кариера става световен супермодел, а после решава да се пробва в киното.

- Гал, преди дни излезе новината, че ще се включите в новия филм за “Снежанка” и ще изиграете Злата кралица. Какво може да ни кажете на този етап?
- Не мога да споделям много, но определено се вълнувам. Погледът върху тази класическа история е много различен и това ме привлече към ролята. Филмът ще предложи изобилие чудеса, топлота и забавление. Искам ми се да мога да споделя повече, но не мога. Все още се работи върху сценария.

- А какво се случва с проекта “Клеопатра”?
- Нещата се движат чудесно. Разполагаме с невероятен сценарий и аз лично нямам търпение да отдадем почит на нейната история по възможно най-грандиозния начин, на големия екран. Очаквайте ме като Клеопатра.

- Преди дни беше световната премиера на “Red Notice”. Какво ви привлече към този екшън с елементи на комедия?
- Точно хуморът ме плени. Най-трудно беше да се удържам да не се смея по време на снимките с хора като Дуейн Джонсън и Райън Рейнълдс. Почти невъзможно е да останеш сериозен в тяхната невероятна компания. Шегите са на друго ниво просто.

- Как ви се отразиха най-тежките моменти от пандемията?
- Фокусът върху близките ми ме спаси от всякакви неприятни психологически състояния в това тежко за всички хора време. Аз и в момента съм една много, много щастлива жена, която няма търпение да се прибере при семейството си всяка вечер. Работата ми като актриса и ангажиментите ми към “Жената чудо” и другите проекти ми дадоха много, но сега децата са моя живот. Второто определено промени динамиката на цялото семейство, а третото направо ни хвърли в съвсем друго измерение.

Искам да съм сигурна, че и трите ми деца получават достатъчно любов и грижи и нито едно не се чувства пренебрегнато.

- Какво означава за вас да играете легендарна супергероиня като “Жената чудо”?
- Жената чудо” е образ, създаден преди 75 години, но чак сега имахме възможността да разкажем историята за голям екран. Имам предвид пълната и истинска история на персонажа. Момчетата си имат Батман и Супермен. Сега Жената чудо ще бъде техният еквивалент за момичетата, които може би се нуждаят от такъв ролеви модел.

При всички положения смятам, че този филм се отрази добре на индустрията, на публиката и на културния климат като цяло. Филмът промотира ценности като любов, състрадание и приемственост. Светът може би се нуждае от тях сега. Нека забравим цинизма.

- Запалена ли сте по комикс културата?
- Не бих казала, че съм голям фен на комиксите, тези рисувани книжки за костюмирани супергерои никога не са били част от моя живот. Но в момента, в който получих ролята, веднага започнах да ги чета. Но нямаше как да абсорбирам цялото комиксово наследство на този образ. Говорим за огромно количество истории и арки.

Идеята е да не затъвам в цялото море от информация, а да се фокусирам върху една конкретна, кохерентна арка, към която да се придържам. А сценарият винаги е моята библия. Аз трябва и искам да играя според написаното в него. Сценарият е рафиниран текст, в който изкристализират всички характеристики и качества на образа. И оттам аз вече се придържах стриктно към сценария.

- Помага ли за екшън ролите миналото ви на елитен войник от израелските специални части?
- Физическата подготовка за първия “Жената чудо” продължи шест месеца и беше брутална. Правих много различни неща - вдигане на тежести, каскадьорска хореография и яздене на кон. В армията аз натрупах много опит за реални битки и придобих сериозни милитаристични умения, но не бих казала, че това ми помогна толкова точно за ролята на “Жената чудо”.

Но със сигурност ми дава увереност за екшън ролите, които ми стават нещо като запазена марка. След майчинството си бях взела почивка, но постепенно започнах отново да влизам във форма с кардио. Проблемът е, че наистина мразя кардио тренировките. Предпочитам щангите и гирите. Обичам да вдигам тежести. С тях много бързо успях да си върна мускулния тонус.

- Колко важна е за вас националната идентичност?
- Винаги ще обичам и защитавам страната си. Една от причините да го правя е, че все още има много антисемитизъм по света. Израел е прекрасно място. Имах страхотно детство, а после прекарах чудесни години в армията. Пазя страхотни спомени.

Това е нещо, което отличава израелските жени. За мен беше изключително преживяване и опит, който промени живота ми и ме превърна в човека, който съм сега.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта