Ганчев и Инджов подаряват ЦСКА

Бизнесмените Гриша Ганчев и Юлиян Инджов ще подарят акциите на ЦСКА на човек, който ги поиска. Причината за гнева им беше декларация на фен фракцията "Офендърс", която ги критикува за продажбата на Али Соу в "Ростов". В събота предстои и общо събрание на акционерите. На него няма как да присъства Христо Стоичков, който е в Маями.

"Гриша Ганчев счита, че при тази ситуация няма как да продължи издръжката на футболния клуб - каза на извънредна пресконференция изпълнителният директор Пламен Марков. - В близките две седмици собствениците ще изчистят задълженията към техни фирми. Футболният клуб ще е на чисто от всички финансови ангажименти към Ганчев и Инджов. Акциите ще бъдат подарени. Който желае да бъде финансов благодетел, да се грижи за съществуването на ЦСКА, ще ги получи на безценица. Отборът ще завърши сезона, без да има финансови проблеми. Служители, треньори и играчи трябва да са спокойни, че договорите им ще се изпълняват."

През целия ден в социални мрежи фенове от цяла България зовяха ЦСКА да не изпада в колапс, както беше през 2008 и 2015 година.

"Не съм оптимист за бъдещето на клуба, ако Ганчев и Инджов не ревизират решението си - продължи Марков. - На този етап не виждам как това ще стане. Още от 1990 година има хора на отговорни постове, които желаят ЦСКА да се срине, да е зле финансово и спортно-технически. Работя с тези ръководители от 2015 година и смея да твърдя, че те дават всичко от себе си, за да върви клубът. Мисля, че забавянето на проекта за нов стадион е повлияло на сегашното им решение. Атаката срещу ЦСКА не е от любов към клуба. Тя е инспирирана от хора, които ни мразят. В последната година и спортно-технически се гради един много силен отбор. Детско-юношеската школа също повишава нивото си. Трансферът на Валентин Антов е имиджов за ЦСКА. Ако не бяха Ганчев и Инджов, едва ли клубът щеше да функционира."

Ябълката на раздора между фенове и ръководство Али Соу направи първа тренировка в новия си клуб "Ростов". Гамбиецът беше продаден за 4 милиона евро. "Не малка част от феновете искаха продажбата на Соу - завърши Марков. - Когато нивото му се вдигна в последните мачове, мнението се промени. В момента ЦСКА има качествени заместници на Соу."

Коментари

Задължително поле