Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Финансовият министър на германската провинция Хесен се е самоубил заради коронавируса

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 30 март 2020

Онлайн изложба събира творби на Фрида Кало

ЧСИ-тата дариха 52 300 лева на „Александровска“

Топ производител на ръкавици изнемогва Търсенето значително надхвърля капацитета на продукция

ГБС ще строи детската болница в София Фирмата има голям опит с изграждането на лечебни заведения у нас и в чужбина

Снимка: Пламен Стоименов

Консорциум „Детско здраве“, в който водещ партньор е една от най-големите български строителни компании „Главболгарстрой“ ще изгради Националната детска болница в София. Това става ясно от решение на здравното министерство.

Обединението е предложило цена от малко над 77,8 млн. лв. без ДДС за проектиране, реконструкция и доизграждане на започналия през далечната 1978 г. градеж в двора на Александровска болница. Освен, че е предложило най-изгодната оферта, родното обединение е получило и максималния брой точки за техническо предложение – 50. Това е и единственият участник, допуснат до участие в търга, който има реален опит в изграждането на лечебни заведения в страната.

Обединението спечелило конкурса, е от трите най – големи дъщерни дружества в групата на Главболгарстрой Холдинг АД, а именно: Главболгарстрой АД – изпълнител на редица болници и лечебни заведения в страната, като разширяване на лъчетерапевтичен комплекс на Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология – ЕАД“ в София, архитектурно-строителни и инсталационни работи в при изграждането на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда, преустройство и разширение на УМБАЛ „Св. Екатерина“.
ГБС-Пловдив АД е изпълнило преустройство и ремонт на един от големите болнични комплекси в страната, МБАЛ „Събо Николов“ и Онкология в Панагюрище. Третият участник в обединението, Главболгарстрой Интернешънал АД, притежава опит в изпълнението на подобни обекти извън страната, като Болничен комплекс в Казълорда, Казахстан, Клиника за неотложна помощ в Атирау, Казахстан, Стоматологична Поликлиника с Травматологично Отделение в Москва, Руска Федерация.

Вторият допуснат кандидат до финалната права за отваряне на ценовите оферти е обединение между българската компания „Климатроник“, мексиканската „Иновасионес Техникас Ен Симентасион СА ДЕ СВ“ и испанската „Проес Консулторес. Те нямат опит у нас в изграждането на лечебни заведения, а доказват опит през проекти реализирани зад граница. Още на първия етап от конкурса беше отстранен третият кандидат – консорциумът с водещ участник „Трейс груп холд“ заради непокрити предварителни условия за изпълнение на строителството.

Новата детска болница ще се състои от 2 корпуса от по 12 етажа и 6 други триетажни тела. Предвижда се изграждането на още два триетажни корпуса. Продължителността на строителството е 3,5 години. С изграждането й на едно място ще бъдат събрани техника и специалисти, които да направят лечението на деца по-бързо и ефективно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.